Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Xavier Domènech presenta a Vilafranca un llibre sobre el moviment obrer durant el franquisme

Xavier Domènech presenta a Vilafranca un llibre sobre el moviment obrer durant el franquisme

L’historiador presentarà aquest divendres a les 7 del vespre, a la sala d’actes de l’Escorxador, el seu llibre ‘Lucha de clases, franquismo y democràcia. Obreros y empresarios 1939-1979.

Ho farà en el decurs d’un acte organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs i La Cultural llibreria. A la vetllada intervindrà el president de l’IEP i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Ramon Arnabat, que serà l’encarregat de fer la glossa del llibre.
Xavier Domènech demostra al llarg del llibre que una dictadura obertament alineada amb els sectors més reaccionaris de la societat, va ser incapaç d’impedir que els treballadors, des dels primers moments del nou règim i en un context de repressió brutal, s’organitzessin per tirar endavant les seves reivindicacions i objectius.
Així, doncs, a partir de les experiències dels treballadors i les treballadores, Xavier Domènech analitza la conflictivitat social obrers-empresaris al llarg de la dictadura franquista i el paper que van jugar les organitzacions obreres de tota mena tant des del punt de vista social com polític. En aquest sentit, Domènech analitza el paper dels treballadors i treballadores a l’hora de definir el model actual de democràcia a l’Estat espanyol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: