Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca rebutja la proposta d’ERC de formar un govern amb Junts

Com ja va avançar la candidata cupaire, Marta Soler, en declaracions a Penedès TV, la proposta dels republicans no ha convençut a la CUP.

Avui, després de celebrar ahir al vespre una assemblea extraordinària amb la participació d’una vintena de persones, s’han reiterat en la posició de l’assemblea adoptada abans de les eleccions de no pactar, ni entrar a governar ni investir cap dels dos partits que formaven part de l’anterior equip de govern.

Soler ha dit també que aquest pacte independentista és un segon plat per a Junts, que abans no dubtarà en tornar a formar govern amb el PSC per continuar les polítiques dels darrers anys.
Respecte a la proposta d’ERC assenyalen que no hi ha cap proposta política concreta i que els cinc punts proposats són buits de contingut i no garanteixen que es facin polítiques transformadores d’esquerres. Per posar exemples els cupaires proposen recuperar una línia de P3 per a l’escola pública, introduir polítiques de fiscalitat justa a tots els serveis possibles i municipalitzar serveis públics.
D’altra banda aquesta tarda està prevista una roda de premsa d’ERC per donar detalls de com han anat fins ara les negociacions i de com s’ha rebut per part de Junts i de la CUP la seva proposta.

Davant la resposta de la CUP, l’acord Junts, ERC i CUP per formar govern queda descartat. Per tant queden menys possibilitats de pactes i totes passarien per el socialista Francisco Romero. Un Romero que avui es reuneix en assemblea del seu partit per valorar els resultats i plantejar quin pot ser el futur del nou govern. També aquest vespre es reuneix Aureli Ruiz amb Junts en assemblea per valorar la situació i finalment demà està previst que hi hagi una segona reunió entre Romero i Ruiz.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: