Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts Vilafranca passarà a l’oposició, lamentant que el PSC opti per un govern feble

Aureli Ruiz ha explicat que Francisco Romero serà alcalde, perquè donen per tancades les negociacions fins ara.

Junts començarà el mandat a l’oposició. Aureli Ruiz, acompanyat pels futurs regidors de Junts, ha destacat a través d’una gràfica amb dades des del 1979 que el govern en minoria del PSC és «el més feble de la història». Per a Junts, això és un error i es manifesten «decebuts, perquè per a ells el govern en minoria no es una opció, ja que els governs febles no són bons per Vilafranca».

El cap de llista de la formació ha explicat que, a partir d’ara, seguiran negociant. No tanquen la porta a possibles acords, puntuals, si cal, o estables, que pensen que seria «el més lògic». Tant amb el PSC com amb la resta de formacions que puguin aportar estabilitat a l’ajuntament de Vilafranca.

Ruiz ha remarcat, però, que respecte a les propostes anunciades per Romero pels primers 100 dies de mandat els sorprèn que no es parli de la Vilafranca universitària, projecte que, segons diuen «està penjant d’un fil» i al qual li calen accions immediates.

Altres temes urgents que han trobat a faltar entre les prioritats dels socialistes és impulsar el viver de cellers o l’obertura del nou Vinseum, tot afirmant que estan en joc subvencions importants si no es prenen decisions immediatament.

Pel que han copsat en les darreres reunions, l’última aquest dimarts al vespre, des de Junts creuen que el PSC vol governar en solitari i afirmen que el fet que no hi hagi acord no és una qüestió «d’ofertes i demandes, sinó de confiança».

Sobre l’alternativa que s’havia plantejat de fer govern entre Junts, ERC i CUP, Ruiz ha dit que la formació que encapçala valora en primera instància l’estabilitat i no estava garantida.

Des de Junts han posat de manifest la voluntat de seguir treballant pel bé de Vilafranca en el futur, estiguin dins o fora del govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: