Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero ja és el nou alcalde de Vilafranca del Penedès

El ple de constitució s’ha iniciat puntualment a les dotze del migdia d’aquest dissabte.

El secretari municipal Eduard Marcó ha traslladat les instruccions als membres de la mesa d’edat, constituïda pel regidor de més edat, Jordi Junyent de 69 anys i la regidora més jove, Marta Soler, de 33 anys. Tot seguit i un per un els electes han anat prometent el càrrec i s’ha incorporat com a nous regidors. 12 repetien en el càrrec i s’han incorporat 9 regidors nous. Dels 21 membres del consistori hi ha 11 homes i 10 dones, sent el ple més paritari de la història de Vilafranca.
Desprès han dipositat el vot secret en una urna i el resultat de la votació no ha deparat cap sorpresa. Romero s’ha proclamat alcalde amb els 8 vots del seu grup municipal.
El nou alcalde ha donat la paraula als portaveus dels grups municipals.
Montse Romagosa, de VeC, ha recordat que la seva principal aposta és per un govern progressista i d’esquerres i ha dit que continuarà treballant en aquest sentit.

La portaveu de la CUP, Marta Soler, ha assenyalat la coherència que han tingut desprès de les eleccions sense donar suport ni al PSC ni a Junts. També ha assenyalat que seguiran treballant per un canvi de polítiques a Vilafranca.
El portaveu d’ERC, Pere Sàbat, ha desitjat sort i encerts al nou alcalde. Ha destacat que el mandat no té les cartes marcades i ha dit que donaran suport a un govern que comporti un canvi en les línies polítiques o faran d’oposició si hi ha una inèrcia del passat més recent.

Aureli Ruiz, portaveu de Junts, també ha felicitat l’alcalde. Ha reconegut el suport majoritari que ha rebut Romero, però també ha destacat que és un govern en minoria, que no és positiu per a la ciutat. Ha reclamat que hi hagi des de l’inici un esforç per assolir pactes d’estabilitat.

I el portaveu del PSC, Miquel Medialdea ha explicat que iniciar sols el mandat no vol dir acabar-lo sols.

Finalment el socialista Francisco Romero ha pronunciat el seu discurs d’investidura, que ha iniciar assenyalant que amb esforç i treball els somnis es poden complir, amb un missatge adreçat als més joves. També ha tingut el moment més emotiu recordant la seva família.
D’altra banda a lloat la tasca dels anteriors alcaldes, presents al saló de plens, amb l’excepció de Joan Aguado que ha excusat l’assistència en trobar-se de viatge.

En especial ha remarcat la feina feta amb Pere Regull, amb un pacte difícil d’entendre per a les pròpies bases dels seus respectius partits l’any 2013.
Respecte a l’inici del mandat en minoria ha parlat de coherència i ha apuntat que el seu objectiu és acordar i avançar amb els altres grups municipals.

Tot seguit ha assenyalat diferents aspectes que marcaran els propers anys a Vilafranca, com la millora de la seguretat ciutadana, Continuar amb l’agenda de millora urbanística, la recuperació d’espais com l’antic hospital i la nau del carrer del Comerç o la finalització del projecte del nou Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: