Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou equip de govern proposa les mateixes retribucions per regidors i grups que el 2019

Aquest dimarts s’ha celebrat sessió de Ple extraordinari a l’Ajuntament de Vilafranca.

Una sessió per donar compte o acordar els elements que estructuren les funcions del govern i el funcionament del consistori en el nou mandat. En aquesta sessió va excusar la seva presència la regidora Gemma Urgell d’ERC.
Primer es va donar compte dels 4 decrets d’alcaldia del cartipàs, amb l’estructura política i executiva amb àrees i delegacions, o el nomenament i atribucions de la Junta de Govern Local, Respecte a l’organització del govern la regidora de VeC, Montse Romagosa, va assenyalar que trobaven a faltar dues regidories, la de transició ecològica i la de benestar animal. I va tornar a reclamar un govern més ampli que aglutini les esquerres.
Txus Magallón de la CUP va lamentar que a la junta de govern local hi hagi només dues dones per quatre homes.
Pere Sàbat d’ERC va trobar a faltar diverses regidories, com la de mobilitat, de política lingüística, de FP i Universitat, per exemple. Mentre que el portaveu de Junts, Aureli Ruiz, va assenyalar tot el contrari, insistint en que són partidaris d’estructurar el govern amb poques regidories. Tots els grups de l’oposició li van recordar al govern que es troba en minoria.
El portaveu del govern, Miquel Medialdea, va recordar que la voluntat en un futur és no governar sols.
El segon punt va ser l’acord per a la creació de les cinc Comissions Informatives, de Serveis Generals, de Serveis a les Persones i Promoció Social, de Territori, Espai Públic i Transició Ecològica, de Seguretat i Convivència, i de Desenvolupament Econòmic.
Després hi va haver acord per la constitució dels grups polítics municipals. El Socialista amb el portaveu Miquel Medialdea, Junts per Vilafranca amb Aureli Ruiz de portaveu, ERC/100% Vilafranca, amb Pere Sàbat, la CUP amb Marta Soler i VeC amb Montse Romagosa.
També hi va haver acord sobre dates i periodicitat del Ple municipal. Serà habitualment el 3r dimarts de cada mes i les sessions s’iniciaran a les sis de la tarda.
Per últim es va portar a aprovació les retribucions i drets econòmics aplicables als càrrecs electes i als grups municipals. S’apliquen les quantitats vigents durant el mandat anterior, incorporant aproximadament els diferents increments anuals implementats per les Lleis de pressupostos.
En aquest punt Marta Soler de la CUP va ser molt crítica, reclamant sous més baixos per als polítics.
Per part d’ERC, Ramon Vilomara, sense entrar en les quantitats, sí que va reclamar al govern que sigui més dialogant.
Per la seva part Aureli Ruiz de Junts va assenyalar que els polítics han de tenir les retribucions en funció de les responsabilitats que exerceixen. Però va assenyalar que la proposta no aclareix quants regidors tindran dedicacions exclusives.
En referència a la crítica d’ERC, l’alcalde, Francisco Romero, va recordar que s’ha aplicat el criteri de retribucions del 2019, i que el dilluns es va modificar la proposta de subvenció als grups municipals, perquè es va detectar un error.
Aquest darrer punts es va aprovar amb els vots a favor del PSC i VeC i les abstencions de JxV, d’ERC i la CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: