Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca es distribueix en sis àrees de treball

L’alcalde Francisco Romero es reserva la regidoria d’urbanisme per continuar impulsant els projectes de renovació dels espais públics de la vila impulsats aquests darrers 4 anys.

L’alcalde Francisco Romero ha fet públic aquest dimarts la distribució del nou cartipàs municipal per aquets mandat 2023-2027, que s’ha repartit entre els 8 regidors del grup municipal socialista que conformen el govern a l’Ajuntament de Vilafranca.

A la sala Pau Boada, l’alcalde Romero ha explicat com s’ha reorganitzat l’equip de govern i les diferents responsabilitats que assumeixen els i les regidores socialistes en aquesta etapa. El primer que ha volgut comentar és que s’ha conformat 6 àrees de treball, creant una nova que seria Seguretat i Convivència que serà coordinada per Ramon Zaballa.

Romero ha començat recordant que han volgut recollir algunes de les qüestions que havien plantejat en campanya, i per tant des de l’àrea d’Alcaldia s’incorpora participació i barris, sota la responsabilitat de Jordi Junyent.

L’alcalde ha destacat també que els regidors amb més experiència ocuparan llocs destacats a l’organigrama. Així, Lourdes Sánchez serà la primera tinent d’alcalde i regidora per exemple d’Hisenda i Recursos Humans; i Ramon Zaballa de Drets Socials i Seguretat Ciutadana.

A banda coordinaran les àrees de Serveis Generals i Seguretat i Convivència respectivament.

Miquel Medialdea serà el portaveu del Govern. A nivell organitzatiu, Romero ha avançat també que prescindiran dels càrrecs de confiança.

En relació als projectes de millora de l’espai públic que s’han estat fent aquest darrer mandat, Romero explica que continuarà coordinant-los des d’urbanisme i projectes urbanístics.

Així doncs, el nou cartipàs es distribueix amb Francisco Romero com a alcalde i responsable de les regidories de Comunicació, Projectes urbanístics i obres i Urbanisme. Lourdes Sànchez serà regidora d’Hisenda, Recursos Humans, Serveis Jurídics i Transparència. Gemma Romeu serà regidora d’Educació, Esports i Turisme. Àngels Dalmau de Relacions Internacionals i Cultura. Miquel Medialdea entre altres serà regidor de Promoció Econòmica, Espai Públic i Habitatge. Ramon Zaballa tornarà a ser el responsable de Drets Socials i Gent Gran, i assumirà també Seguretat Ciutadana, Governació i Convivència i Ciutadania. Jordi Junyent ocuparà les regidories de Participació i barris, Salut Pública i Ocupació. I finalment Montse Arroyo manté Igualtat i Solidaritat, i incorpora Joventut.

D’altra banda, i a preguntes de la premsa, Francisco Romero ha explicat que continuen insistit al Ministeri per la signatura del conveni de cobertura de les vies que ja va aprovar el pla fa uns mesos. La voluntat seria poder signar-lo en les properes setmanes.

Dimarts vinent s’ha de fer l’aprovació d’aquest cartipàs i de les dedicacions i retribucions dels regidors del nou ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: