Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dissabte es constitueix el nou consistori de Vilafranca i s’escull el nou alcalde

La sessió de Ple tindrà lloc a les dotze del migdia.

Serà el 12è consistori escollit des de la restauració de la democràcia als ajuntaments l’any 1979 i estarà format per 8 regidors del PSC, que seran Francisco Romero, Lourdes Sànchez, Gemma Romeu, Àngels Dalmau, Miquel Medialdea, Ramon Zaballa, Jordi Junyent i Montse Arroyo. També per 5 regidors de Junts Vilafranca anb Aureli Ruiz, Olga Cuesta, Daniel Saumell, Meritxell Montserrat i Joan Manel Montfort, 5 regidors d’ERC que són Pere Sàbat, Gemma Urgell, Ramon Vilomara, Laura Pelay i Xavier Vallès. La CUP té 2 membres amb Marta Soler i Txus Magallón i una regidora de Vilafranca en Comú, Montserrat Romagosa.
Del total de 21 membres del nou consistori, hi haurà 11 homes i 10 dones, el més paritari de tota la història de la democràcia a Vilafranca. 12 regidors i regidores continuen respecte al consistori sortint i 9 s’estrenaran en el càrrec.
La mesa d’edat que presidirà la sessió constitutiva estarà formada pel regidor de més edat, Jordi Junyent, i per la de menys, Marta Soler, que seran els encarregats de comprovar les credencials, de cridar els regidors i regidores electes i llegir la fórmula de promesa del càrrec.
Un cop es declari constituïda la corporació, es procedirà a l’elecció de l’alcalde mitjançant les paperetes que els regidors dipositaran en una urna. Un cop fet l’escrutini i llegit en veu alta, es proclamarà l’alcalde. Serà escollit automàticament alcalde el candidat que hagi obtingut majoria absoluta, és a dir, 11 o més vots.
En cas que cap candidat o candidata els obtingui, serà proclamat alcalde el candidat de la llista més votada a les eleccions del 28 de maig passat.
Un cop el nou alcalde hagi promès el càrrec, rebrà la vara de comandament i seurà al seu escó.
A continuació està previst un torn d’intervencions dels caps de llista de tots els grups municipals de menor a major representació i es clourà amb un parlament del nou alcalde.
La sessió finalitzarà amb la interpretació de l’himne nacional de Catalunya “Els Segadors”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: