Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

16 dels 27 ajuntaments de l’Alt Penedès han renovat l’alcaldia

Els plens de constitució del dissabte han confirmat el que ja es podia preveure amb els resultats de les darreres eleccions, i és la gran renovació d’alcaldies que ha viscut l’Alt Penedès.

A La Granada hi ha canvi d’alcalde i de color polític al govern. El republicà Joan Amat es va proclamar alcalde el dissabte gràcies als vots del seus 6 regidors. A l’oposició queden Junts amb 4 i el PSC amb 1.
El mateix passa a El Pla del Penedès. La nova alcaldessa és la republicana Loli Chacón, que va obtenir majoria absoluta amb 5 regidors. Passa a l’oposició Junts amb 3 regidors i 1 regidora de la CUP.
També canvia l’alcaldia i el color polític a Sant Quintí de Mediona. Bernat Catasús, de Junts, ha estat investit nou alcalde de Sant Quintí amb els 5 vots favorables del seu grup, Impulsem Sant Quintí, i el vot del Partit Popular. El republicà Pol Pagès havia ostentat l’alcaldia des del 2015.
A Mediona l’històric socialista Servand Casas torna a ser l’alcalde amb majoria absoluta de 6 regidors. ERC en té 2, Junts 1 i hi ha també dos regidors de candidatures independents.
El socialista Raül Casado és el nou alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues.
El PSC i ERC estan empatats a 4 regidors, i el consistori el completa un regidor de la CUP, que en el ple de constitució es va votar a si mateix, amb el que Casado és alcalde per ser la força més votada.
A Olesa de Bonesvalls el socialista Pere Juan va ser el més votat, amb 4 regidors, els mateixos regidors del republicà Jordi Ramos que finalment ha estat reelegit alcalde amb el suport dels dos regidors dels independents GOOB.
A Torrelavit s’ha tornat a repetir el pacte que ja hi havia. El republicà Manuel Raventós continua sent l’alcalde gràcies als 3 vots del seu grup i els dos vots dels independents de FIC. Junts amb 4 regidors es manté a l’oposició.
A Castellet i la Gornal els socialistes mantenen l’alcaldia, amb un pacte amb ERC. L’alcalde és Xavier Revuleta gràcies als vots dels seus 5 regidors del PSC i amb els vots també dels 2 regidors d’ERC. Junts amb 3 regidors i Valents amb 1 no van votar a favor del nou alcalde.
A Sant Llorenç d’Hortons un acord d’última hora deixa fora del govern a Impulsem, amb Jaume Julibert, que va ser el guanyador amb 5 regidors, els mateixos que la segona força, ERC. Va decantar la balança la única regidora del PSC, Cristina Ferrer. D’aquesta manera l’alcalde és el republicà Jordi Catalan.
A Font Rubí, Xavier Lluch d’Impulsem, continua sent l’alcalde, amb majoria absoluta de 5 regidors. A l’oposició queden 2 regidors d’ERC i 2 d’una candidatura independent.
A Pontons el nou consistori està format per 5 del Partit Popular i 2 de Junts. Repeteix l’alcalde, Josep Tutusaus, cap de llista del Partit Popular, que forma govern amb majoria absoluta. A Pacs la nova alcaldessa és Montse Amat de Pacs Batega, una candidatura sota el paraigua d’ERC que té 4 regidors. Montserrat Mascaró de Junts, amb 3 regidors passa a l’oposició.
A Les Cabanyes repeteix com alcalde Agustí Vallverdú de Junts.
I a Santa Fe del Penedès tot queda igual amb Jordi Bocsh de Junts amb alcalde.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: