Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ajuntaments pendents del dissabte

A tres dies de la seva constitució encara hi ha alguns ajuntaments de l’Alt Penedès amb interrogants, pendents de possibles canvis d’alcaldia.

Els resultats electorals del passat 28 de maig van deixar moltes alcaldies clares per el nou mandat, però també alguns municipis on es poden fer sumes diferents i en els que s’ha obert un període de negociacions.
A Sant Sadurní els 6 regidors d’ERC no donen la majoria absoluta, que sí que es podria assolir incorporant al govern els 4 regidors de Junts, repetint el mateix pacte. Però amb la diferència que ERC vol mantenir l’alcaldia, amb Pere Bernet, els quatre anys. Això fa que de moment no es descarti un inici de mandat en solitari per part dels republicans.
A Sant Martí Sarroca ja s’ha anunciat que Foment Martinenc i ERC han arribat a un pacte de govern per als propers quatre anys, amb l’alcaldia compartida entre els caps de llista de les dues formacions polítiques. Els dos primers anys ostentarà el càrrec Sònia Jansà d’ERC i els dos últims Joan Olivella de Foment.
A Olèrdola l’actual alcalde Lucas Ramírez d’Alternativa per Olèrdola, ha perdut la majoria absoluta amb 5 regidors. Impulsem, ERC i PSC, amb dos regidors cadascun, podrien sumar i a dia d’avui encara no hi ha res decidit.
Tampoc no està clar que pot passar a Vilobí del Penedès. Allà el socialista Francesc Xavier Edo va ser el més votat amb 4 regidors, però va perdre la majoria. Junts i ERC tenen dos regidors cada grup i el regidor de la CUP podria decantar la majoria per un canvi. On també es podria produir un canvi històric és a Subirats. L’actual alcalde, Pere Pons, de Junts va tornar a ser la força més votada per quarta vegada, amb 5 regidors.
Però, si res no canvia, es podria quedar sense l’alcaldia amb un pacte entre els 4 regidors d’ERC i els 2 regidors de la CUP.
A Sant Pere de Riudebitlles el republicà, Amadeu Parache, serà alcalde en solitari amb 5 regidors. Junts, de l’actual alcalde Joan Llort, que té 4 regidors i la CUP amb dos, es quedaran a l’oposició.
A Sant Llorenç d’Hortons continuen les negociacions d’última hora. Impulsem, amb Jaume Julibert, va ser el guanyador amb 5 regidors, els mateixos que la segona força, ERC. Pot decantar la balança la única regidora del PSC, Cristina Ferrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: