Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Dansòmetre ha celebrat la sisena edició amb èxit de públic

El festival de la dansa ha estrenat la plaça de la Sardana com a nou escenari.

Al voltant del dia 29 d’abril, dia Internacional de la Dansa, Vilafranca ha acollit aquest darrer cap de setmana els actes del Dansòmetre, amb una combinació d’espectacles professionals, ballada de sardanes i mostra d’escoles de dansa.

Els actes començaven dijous al vespre a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, on Pere Faura s’acomiadava de Vilafranca amb el seu Rèquiem Nocturn. El coreògraf i ballarí deixa els escenaris amb un espectacle que comptava amb un equip multi-disciplinari i multi-generacional de 9 intèrprets, dos músics en directe i un col·laborador de luxe, l’actor Francesc Orella.

D’altra banda, el divendres al Teatre Cal Bolet la companyia del penedesenc Xavier Gumà i de Veronica Hernández Royo portaven a escena el seu espectacle Flor de Maig. L’espectacle és una fusió de danses d’arrel, urbanes i contemporànies on a través d’elles es fa una reinterpretació de la llegenda de La Dama de Can Fàbregues, molt tradicional a la Serra de Bolet. Una història que tracta de la submissió de la dona que vol ser independent.

Flor de Maig reinterpreta la tradició catalana popular i pren cos incorporant diversos elements de la tradició, com el Ball de Gitanes de Vilafranca.

Dissabte, 29 d’abril, al matí i a la plaça de la Sardana hi havia una ballada matinal de sardanes a càrrec de la Cobla Catània i la Colla Sardanista Maragda del Penedès. La cobla amb molts anys d’experiència i la colla sardanista amb pocs anys d’existència.

I en el mateix escenari, per primera vegada, tenia lloc a la tarda la mostra d’escoles de dansa amb diverses disciplines i estils. Aquest any hi havia fins a set escoles, dues més que en l’edició anterior.

La mostra va comptar amb molta assistència de públic.

En general totes les responsables de les escoles es mostraven satisfetes pel resultat de la jornada i pel lloc escollit.

Les escoles participants eren l’Associació Cascavells, Més Gimdans, escola de Dansa i Gimnàstica, Golden Dance Lab, Escola Montagut, Escola de Dansa CAS, Escola de Dansa Assumpta Trens i Fania Dance Studio.

L’entrevista

Vilafranca va acollir el darrer cap de setmana d’abril una nova edició del Dansòmetre, que va tornar a fer la dansa el centre d’atenció durant uns dies. En el marc de la programació es va poder veure l’espectacle ‘Flor de maig’, una col·laboració entre el ballarí i coreògraf de Sant Pere de Riuedebitlles Xavier Gumà i la també ballarina i coreògrafa Verònica Hernández. Amb Xavier Gumà vam conversar sobre aquest espectacle i el món de la dansa.

Podeu consultar les entrevistes de L’informatiu al nostre Canal de YouTube.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: