Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Econòmicament l’Alt Penedès evoluciona de manera positiva al 2022

La comarca millora en emprenedoria i qualificació dels recursos humans però retrocedeix en factors de sostenibilitat.

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat els seus estudis anuals sobre l’evolució econòmica de les comarques catalanes. En termes generals, l’Índex FEGP destaca la ràpida recuperació econòmica i la importància de la distribució equitativa dels fons Next Generation. Pel que fa a l’Alt Penedès, la nostra comarca es manté en la 14 posició durant el 2022. Una dada positiva que s’uneix a la millora de l’emprenedoria i la qualificació dels recursos humans. Ho explica la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras.

Per contra, es donen retrocessos importants en els factors de sostenibilitat, sobretot en els indicadors socials, amb un pitjor comportament en els aspectes relacionats amb la qualitat de l’ocupació: estabilitat i sinistralitat laboral. En l’àmbit mediambiental, la comarca mostra un consum elevat de recursos i necessita millorar la gestió per limitar l’impacte ecològic de les activitats residencials i productives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: