Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès mostra resiliència malgrat una lleugera caiguda en el rànquing de competitivitat

Aquest dimecres la Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat la vintena edició de l’Índex de competitivitat comarcal, i amb motiu de la vintena edició s’ha fet en un acte especial al Casal.

L’acte comptava amb la participació de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Promoció Econòmica de Vilanova, Anna Ribera, el director general de Node-Garraf, Marc Mellado, el director del Centre d’Empreses Caixabanck Penedès, Frank Leralta, el consultor d’Activa Prospect, David Moreno i la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras.
LÍndex analitza la competitivitat empresarial de les 43 comarques catalanes i en fa un rànquing, com a eina per que les institucions puguin prendre mesures.

Neus Lloveras destaca que les tres comarques del Gran Penedès es troben entre les 15 primeres de Catalunya.

L’Índex FEGP 2024 ha situat l’Alt Penedès en una posició per sota en la classificació de competitivitat comarcal, passant enguany a la 15a posició.
Tot i mantenir una base sòlida gràcies a les seves infraestructures i disponibilitat de sol, la comarca enfronta diversos desafiaments que cal abordar per assegurar un desenvolupament sostenible i competitiu a llarg termini.

La comarca destaca per la capacitat d’oferir espais per al desenvolupament industrial i comercial, així com per la seva xarxa de transport. Fortaleses que han facilitat l’expansió empresarial i l’atracció d’inversions.
Malgrat alguns avenços en escolarització i qualificació professional, la comarca encara presenta importants limitacions en aquest àmbit. Els nivells de qualificació relativament baixos afecten la capacitat de l’Alt Penedès per competir en sectors d’alt valor afegit.

En el transcurs de l’acte l’alcalde de Vilafranca ha parlat de la importància de la planificació per part de les administracions. Planificació d’infraestructures i serveis que poden afectar a l’accés a la formació.

En resum, mentre l’Alt Penedès manté una base sòlida gràcies a les seves infraestructures i disponibilitat de sol, és essencial abordar les seves limitacions en formació, innovació i emprenedoria per garantir un desenvolupament sostenible i competitiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: