Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’aprova la modificació de l’ordenança de circulació que regularà l’ús dels patinets

La modificació, aprovada inicialment, també restringirà la circulació de vehicles d’autoescola.

La sessió de Ple ordinària celebrada aquest dimarts aprovava inicialment la modificació de l’ordenança amb els vots favorables de tots els grups excepte l’abstenció de VeC.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, explicava que les modificacions consisteixen en adaptar l’ordenança a la regulació aprovada a nivell estatal, sobretot pel que fa referència als patinets, al límit de velocitat màxima de 30km/h per a la majoria de carrers i que als guals no es pot estacionar, malgrat que sigui el mateix propietari del gual qui ho faci.També destacava la necessitat de restringir el pas de vehicles d’autoescola en determinats carrers i horaris.

Eladio García de Cs anunciava el vot favorable però demanava que es tingui en compte també normativa per les zones de càrrega de vehicles elèctrics.

La regidora de VeC, Montse Romagosa, assenyalava l’oportunitat de la modificació, apuntava una abstenció pendents de presentar al.legacions i demanava que s’acompanyi de campanyes informatives.

En nom de la CUP el regidor Noel Viñas assenyalava aspectes positius de la modificació com la regulació de la velocitat a 30 km/h o el control dels vehicles de mobilitat personal. També el control dels vehicles d’autoescola.

En d’ERC, Montse Espinosa, avançava el vot a favor tot i anunciar la presentació d’al.legacions, com per exemple relatives a les zones blaves.

D’altra banda el PLe també va aprovar inicialment el Reglament d’adjudicació d’habitatges i allotjament residencials de caràcter social i temporal de l’Ajuntament de Vilafranca. El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, assenyalava que donarà transparència a les condicions d’accés a l’habitatge social.

El reglament es va aprovar inicialment amb el suport de tots els grups excepte VeC que es va abstenir.
Un Ple que es va iniciar donant compte i presentant els cinc administradors de la FM de l’any vinent.

Tots els grups van oferir el seu suport als administradors i l’alcalde també en va destacar la feina que tenen pe endavant.

El tercer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdits de pressupost per fer front a despeses sobrevingudes. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, explicava hi ha una subvenció de 32.000€ al Casal per millorar la pista de bàsquet i 250.000€ per fer front a l’augment de despeses energètiques de gas i electricitat. El punt es va aprovar amb els vots de Junts, ERC i PSC i les abstencions de CUP, VeC i Cs.

L’apartat de mocions es va iniciar amb una moció que presentava l’Alcaldia a petició de CCOO-Alt Penedès per donar suport a la creació de la “Xarxa Catalana d’Alta Velocitat. Obligació de Servei Públic: CATAV 2023” i a la proposta de construcció d’un baixador d’alta velocitat a la Vegueria del Penedès.
Per defensar la moció es va donar la paraula al responsable de sostenibilitat del sindicat, José Manuel Jurado, que destacava la necessitat de consensuar amb el territori i les administracions pertinents aquesta possibilitat d’amortitzar la infraestructura fent que Vilafranca estigui comunicada per tren amb Barcelona o Tarragona en 27 minuts.

La moció va rebre el suport de tots els grups menys l’abstenció de la CUP que defensava la necessitat d’incrementar el servei de rodalies.

Tot seguit Cs presentava una moció per a la implantació de papereres adaptades al reciclatge que es va aprovar amb el suport de tots els grups menys l’abstenció de la CUP. Per la seva banda ERC presentava dues mocions. La primera per a la commemoració de l’any Nativitat Yarza Planas, tenia diversos punts que es van portar a aprovació per separat. La majoria es van aprovar per unanimitat, i en concret el relatiu a Nativitat Yarza, però el govern va rebutjar fer una revisió del nomenclator dels carrers per canviar alguns noms d’homes per noms de dones. La segona moció dels republicans era per a la dinamització i consolidació de la trama comercial de Vilafranca. Des del govern es va demanar deixar-la sobre la taula a l’espera del resultat de l’elaboració d’un Pla Estratègic del Comerç i d’un Pla pels Locals Buits. La moció va ser rebutjada pels vots de Junts, PSC i Cs i les abstencions de CUP i VeC. Tot seguit es va debatre una moció de la CUP en suport a Mohamed Said Badaoui. L’alcalde va demanar més informació sobre el cas i que es deixés la moció sobre la taula. La moció es va portar a aprovació i no va prosperar amb els vots en contra de Junts, PSC i Cs, i a favor d’ERC,CUP i VeC. La CUP presentava una segona moció per a l’estalvi energètic i la sostenibilitat durant les dates de Nadal, demanant que no s’isntal.li la pista de gel i que es reguli l’encesa dels llums de Nadal. La moció va ser rebutjada pels vots en contra de Junts, PSC i Cs i va comptar amb els suports d’ERC, CUP i VeC. Finalment es va debatre una moció de VeC instant que l’estalvi energètic s’apliqui a tots els espais públics de Vilafranca, en referència als edificis religiosos. El primer punt de la moció no va prosperar en rebre els vots en contra de tots els grups excepte els de VeC i CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: