Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Gegants Grossos de Vilanova han participat al Dia del Geganter

Aquest diumenge s’ha celebrat la 19ena edició del Dia del Geganter de Vilafranca.

A les deu del matí es va fer la plantada a la Plaça Penedès dels Gegants de Vilafranca, Gegants Petits de Vilafranca i Colla convidada, els Gegants Grossos de Vilanova.
Pels de Vilafranca suposa una primera oportunitat de ballar els gegants per part de les noves incorporacions a la colla, i també la primera vegada a l’any que surt al carrer a ballar la canalla que acompanya els gegants de la Festa Major dels petits.
Respecte als adults enguany s’incorporen com a balladors el Xavi Biel, l’Aitor González i l’Ivan Giménez. Tots tres molt contents i emocionats de fer ballar pels carrers els gegants per primera vegada.
D’altra banda cada any es convida una parella de gegants a participar de la diada, i en aquesta ocasió han vingut els Gegants Grossos de Vilanova. És la tercera ocasió que actuen a Vilafranca i enguany ho han fet just abans de marxar cap a Pamplona on els faran una restauració en profunditat.

I els qui tenien també moltes ganes de sortir a ballar eren els membres de la colla que porten els gegants de la Festa Major dels Petits, que tenen menys oportunitats de fer-ho, ja que a Vilafranca per festa major només surten el dia 1 de setembre.

A les dotze del migdia va començar la cercavila amb un recorregut pels carreres del centre fins arribar a la Plaça de la Vila, on es van fer els balls de Lluïment i l’entrega de records a la colla convidada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: