Dilluns, 29 d'abril de 2024

El FC Vilafranca diu adéu a la Tercera Divisió 13 anys després en un Sant Jordi negre

El FC Vilafranca cau per 3-5 contra l’Hospitalet en una última jornada que condemna l’equip al descens de categoria.

El 23 d’abril de 2023 passarà a la història com una de les diades de Sant Jordi més tristes de l’esport vilafranquí i penedesenc. Aquest diumenge, amb la derrota per 3-5 contra L’Hospitalet, el FC Vilafranca ha confirmat el seu descens a la Superlliga Catalana, dient adéu a la Tercera RFEF 13 anys després.

La victòria per 1-2 de la Rapitenca davant el Castelldefels, i l’empat entre Tona i Badalona, combinats amb la derrota penedesenca, han condemnat l’equip a la 14a posició (30 punts) de la categoria. D’aquesta forma, el degà acompanya el Vilassar i el Sants a la Superlliga Catalana, categoria que s’estrena la temporada vinent com a esgraó intermig entre Tercera RFEF i Primera Catalana.

Pel que fa al partit, les opcions de permanència s’han anat esvaint a mesura que avançaven els minuts, amb un Vilafranca que en cap moment ha aconseguit igualar la intensitat del rival sobre la gespa del Municipal, escenari de la dura derrota i del descens de categoria.

L’Hospitalet castigava la feblesa defensiva de l’equip per marxar al descans amb 0-2 a favor. Adán obria la llauna al minut 18, i Ripoll feia el segon a un minut del descans, rematant a la sortida d’un còrner.

Al segon temps, el Vilafranca semblava saltar a la gespa amb poca fe en les opcions de permanència, i l’Hospi ho aprofitava per sentenciar amb dos gols més (Albert López 53′, Ripoll 63′). Amb 25 minuts encara per davant, el desenllaç semblava escrit, i només la possibilitat d’un triple empat a 30 punts entre Vilafranca, Badalona i Rapitenca hagués salvat l’equip de la crema. Els primers afeccionats començaven a desfilar per les escales del Municipal.

Al 70, Ashot, que entrava en substitució de David Toro, retallava diferències amb el primer gol vilafranquí. Però en només tres minuts l’Hospi responia amb el cinquè, després d’un rigorós penal transformat per Ton Alcover.

En els últims cinc minuts, Oscar Reche rematant un servei de cantonada i Alexis García maquillaven el resultat d’un partit que ja no tenia història, i que es tancaria amb el 3-5. Derrota que posa fi a una temporada marcada pel patiment i que es tanca amb el descens del FC Vilafranca, que diu adéu a la Tercera RFEF, categoria on havia militat els últims 13 anys.