Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Departament de Salut incorpora 9 higienistes dentals als CAP de l’Alt Penedès i el Garraf

El Departament de Salut incorpora 9 higienistes dentals als CAP de l’Alt Penedès i el Garraf

El Departament de Salut està incorporant la figura de l’higienista dental en tots els equips d’atenció primària de Catalunya.

Des del mes de desembre, quan es va començar a introduir aquest nou professional als Centres d’Atenció Primària (CAP), ja s’han incorporat 53 dels 55 higienistes previstos a la regió sanitària Metropolitana Sud i es preveu que el desplegament en aquesta regió estigui completat abans de l’estiu. Així, en aquests moments hi ha 9 higienistes dentals als CAP de l’Alt Penedès i el Garraf, i 44 als del Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Els higienistes dentals s’integren a les unitats d’odontologia, que fins ara comptaven amb odontòlegs i tècnics en cures auxiliars d’infermeria. La seva funció és fer activitats de prevenció i promoció de la salut bucodental, així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologies periodontals de baixa complexitat als CAP i a la comunitat.

En una primera fase, aquest nou servei s’adreça als infants de fins a 14 anys, dones embarassades, població amb discapacitat, pacients que segueixin determinats tractaments sanitaris, com ara oncològics, i persones en risc de vulnerabilitat socioeconòmica, amb l’objectiu final d’arribar a tota la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: