Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’ajuntament de Castellví aconsegueix 180.000€ per la 3ª fase de restauració del Castellot

L’ajuntament de Castellví aconsegueix 180.000€ per la 3ª fase de restauració del Castellot

Amb aquesta última fase es conclouran els treballs realitzats des de l’any 2017 en aquest punt tan emblemàtic del municipi penedesenc.

El projecte es va presentar el juliol del 2022 i té com a objectius millorar l’accessibilitat i adaptar l’espai al turisme. Els treballs es preveu que comencin en 9 mesos i que tinguin una durada de 3 mesos.

Després de la restauració de la torre i de la consolidació de la capella de Sant Miquel i de l’entorn del Castellot, en les dues primeres fases de restauració del Castellot, el projecte conclourà amb una tercera fase a través de la qual es millorarà l’accessibilitat i s’adaptarà al turista.

Una de les accions que es realitzaran serà la introducció d’un mirador més accessible, a nivell de la capella de sant Miquel amb un accés amb poc desnivell per tal que les persones amb dificultats de mobilitat tinguin accés també a un mirador sobre la plana del Penedès sense necessitat de pujar per l’interior de la torre amb una escala de gat.

Per tal de facilitar la comprensió de l’abast de la intervenció arqueològica es marcaran uns itineraris amb uns passos diferenciats, explicant les diferents fases de construcció del castell i planells informatius. També es completarà la intervenció arqueològica i s’ampliarà lleugerament
l’àrea d’aparcament situada a 100 metres de la torre.

L’obra ascendeix a 199.998,81€. Amb l’ajut concedit per la Diputació de 180.000€, l’Ajuntament només haurà de pagar el 10% de l’obra, uns 20.000€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: