Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució en contra de la Línia de Molt Alta Tensió

Una resolució a proposta de la Platafoma No a la MAT.

La plaraforma No a la MAT Catalunya va portar als grups parlamentaris una proposta de resolució contrària a la línia que van fer seva la CUP, el PSC, ERC, Junts i En Comú Podem i que aquest dimecres es va debatre a la comissió d’Acció Climàtica. La proposta va rebre el vot de tots els grups parlamentaris que la defensaven. Vox hi va votar en contra i no hi havia representants ni del PP ni de Cs.
No a la MAT està en contra del projecte que vol portar energia solar des d’Aragó fins a Barcelona travessant Catalunya amb torres de molt alta tensió. Són 78 els municipis afectats amb un abast de més de 370 km de devastació forestal i terres de cultiu. Acabada la comissió representants de la Plataforma van fer una roda de premsa. Judit Cañís destaca que la ressolució del Parlament es mostra contrària a la línia i demana la màxima celeritat perquè Catalunya desplegui un projecte propi d’energies renovables.
Per la seva banda el vilafranquí Carmel Carrillo destacava la importància del suport del territori, perquè abans del Parlament la mateixa moció s’ha aprovat a molts dels ajuntaments afectats per el pas de la MAT.
La plataforma demana un model de producció descentralitzada on les institucions puguin intervenir en el mercat energètic i puguin incidir en la tecnologia que s’ha de desenvolupar. I amb el mateix objectiu s’ha aprovat la resolució al Parlament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: