Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Xicots plantegen un any amb una vintena d’actuacions, la majoria properes a Vilafranca

Els Xicots plantegen un any amb una vintena d’actuacions, la majoria properes a Vilafranca

La primera diada serà la d’heroïnes anònimes el diumenge dia 5 de març

Els Xicots de Vilafranca han presentat aquesta setmana el seu calendari per aquesta temporada, que es caracteritza per menys actuacions (una vintena) i la majoria ben properes a Vilafranca.

Segons la cap de colla dels vilafranquins, Tamara González, aquesta decisió s’ha pres de forma expressa per no demanar tant compromís ni sacrificar tots els caps de setmana i, per tant, cada mes hi ha, com a mínim, un cap de setmana lliure.

Els assaigs generals començaran el 17 de març i la primera actuació serà el dia 5 de març amb la diada d’heroïnes anònimes dedicada a Maria Antònia Martí i, seguidament, el 16 d’abril amb la diada d’inici que faran a Cal Noi-Noi. Després actuaran per Sant Jordi, les Fires de Maig, la diada Joan Sol (totes també a Vilafranca) i a l’estiu marxaran a la Granada (8 de juliol, també tindran diada de Màrtirs Street, Castelldefels i Castellbisbal. Seguidament Sitges, Pla de la Seu (Tarragona) i la tradicional actuació a Bellprat, entre d’altres. La diada del Roser es farà el dia 29 d’octubre i el 4 de novembre hi haurà una diada per als joves de la colla.

Segons Tamara Gónzalez l’objectiu de la colla enguany és mantenir-se com a colla de 8, però també, i sobretot, fer créixer la massa social.

Per altra banda, els Xicots han explicat que el bar-restaurant de la colla, que ara està en obres, tornarà a obrir el dia 3 de març i serà gestionat per una cooperativa d’inserció i sense ànim de lucre, Garbet, que obre a Vilafranca una nova línia de treball amb l’objectiu de donar formació a persones amb risc d’exclusió social perquè puguin trobar després una sortida laboral al mercat de treball ordinari.
El seu gerent, David Hugas, ha explicat que a Cal Noi-Noi només hi haurà productes de km0, faran menús de migdia i una carta que anirà variant a preus econòmics.

A més a més, la colla ha presentat alguns productes de marxandatge nous com ara una bossa, un escut per ser brodat, un fulard o una jaqueta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: