Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Augment de la contractació a l’Alt Penedès el primer mes d’aquest 2023

Augment de la contractació a l’Alt Penedès el primer mes d’aquest 2023

Això és el que es desprèn de les dades del darrer informe del Servei d’Iniciatives de la Mancomunitat Penedès-Garraf, tot i un petit repunt de les xifres d’atur.

El primer mes del 2023 deixa un creixement de la contractació a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf amb un petit repunt de l’atur, segons es desprèn del darrer informe del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

A l’Alt Penedès, l’atur es va incrementar al gener en poc més de tres dècimes, situant la xifra de persones desocupades en 5.026, un 2,9% menys que ara fa un any, i mantenint la taxa en el 10%. El descens més significatiu, prop del 5%, es va registrar a l’agricultura i la construcció, en aquest ordre. Cal remarcar l’augment de l’atur en la franja dels joves fins als 34 anys, que va créixer un 16% amb relació al mes anterior.

La contractació sí que va experimentar un augment destacat, amb un creixement del 14,8%, amb un total de 2.724 noves formalitzacions, dels que un 61,5 % es van donar al sector serveis i un 32% a la indústria. Tot i que en termes absoluts suposa el tercer pitjor registre dels darrers 12 mesos, les xifres permeten donar un petit respir després del discret tancament de 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: