Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès tanca el 2021 amb un descens de l’atur i un augment interanual de la contractació

Una tendència positiva que, si les condicions de la pandèmia ho permeten, es podria mantenir durant el 2022. Les xifres però, serien un xic inferiors a les registrades aquest any passat.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat les dades del mercat de treball corresponent al desembre a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf. El darrer mes de l’any ha deixat uns resultats força discrets pel que fa a la baixada de l’atur i la contractació, tot i que el balanç de tot l’any és més que positiu i ofereix símptomes palpables per confiar en la recuperació. Així ho apunta la tècnica Ester Masana.

Així la perspectiva interanual deixa dades notablement optimistes, amb una caiguda de l’atur que a l’Alt Penedès s’ha reduït en un 21,7%, tot i el petit repunt registrat al desembre, d’un 3,5%, que deixa el número total d’aturats en el darrer mes de l’any en 5.249 persones. La indústria concentra bona part d’aquest augment, amb un 14,6%, i l’agricultura registra un descens del 7%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: