Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sortejats els 9 habitatges de lloguer de la Casa Feliu

Avui s’ha fet al claustre de Sant Francesc l’acte de sorteig de 9 habitatges de lloguer assequible situats a la Casa Feliu, edifici que l’Ajuntament va rebre com a donació i que va rehabilitar.

Dels 9 habitatges que han estat sortejats, 6 són de dues habitacions i 3 d’una habitació. Els habitatges tenen entre 38 i 56 m2 i els lloguers estaran entre 300 i 400 €. En total es van presentar 101 sol·licituds a la convocatòria, 22 de les quals es van descartar perquè no complien els requisits. Finalment, als 6 habitatges de 2 habitacions hi optaven 63 persones i als 3 d’una habitació, 16 persones. En el sorteig, després d’extreure les butlletes guanyadores, s’han extret un nombre superior de butlletes, que per ordre d’extracció seran una llista d’espera que s’utilitzarà en cas de renúncia dels sol·licitants que hagin quedat primers al sorteig o a falta de poder acreditar els requisits que han declarat a la sol·licitud. Aquesta llista d’espera tindrà una vigència de 3 anys.
L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, i el secretari de l’Ajuntament, Eduard Marcó, que ha actuat com a fedatari.

La regidora explicava que l’operació de la Casa Feliu és important, perquè s’incorpora al parc municipal d’habitatge 9 habitatges assequibles que “donen resposta a una problemàtica que s’ha pogut constatar pel nombre de sol·licituds rebudes i tal com ens diu el Pla Local d’Habitatge, com és la manca d’habitatge de lloguer per a tota una franja de població que, tot i no tenir necessitats socials, no pot accedir al mercat ordinari de lloguer”.
Per la seva banda, Pere Regull manifestava que es fa molta feina envers les persones vulnerables i amb necessitats socials, també en habitatge, “però hi ha un sector de població que va molt just, i més ara amb l’encariment de la vida, que l’administració de vegades no el té en compte. Aquesta gent pot pagar un lloguer encara que sigui una mica per sota del preu del mercat. És a tota aquesta gent a qui va adreçada aquesta promoció”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: