Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ampliarà el parc públic en 57 habitatges a través de diverses accions

Segons les previsions, a principis del 2024 haurien d’estar acabats els 12 allotjaments per a gent gran de l’edifici d’urgències de l’antic Hospital Comarcal, al carrer Vidal número 5.

Els 12 allotjaments per a gent gran del carrer Vidal, una promoció de 36 habitatges de protecció oficial de lloguer encara per construir al carrer Glòria Lasso i els 9 pisos de lloguer assequible de la Casa Feliu sumaran 57 nous habitatges al parc públic de Vilafranca.

Segons les previsions, a principis del 2024 haurien d’estar acabats els 12 allotjaments per a gent gran de l’edifici d’urgències de l’antic Hospital Comarcal, al carrer Vidal número 5.

Aquest dilluns al matí el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, han visitat l’edifici. En el transcurs de la visita, han aprofitat per fer balanç de l’execució de diverses accions previstes en el Pla Local d’Habitatge.

L’edifici del carrer Vidal, de 1.150 metres quadrats, donarà com a resultat 12 allotjaments, la majoria d’una habitació, d’entre 36 i 45 metres quadrats. També hi haurà espais comuns com sales d’estar o una zona de bugaderia. El projecte forma part del Pla Local d’Habitatge en el marc de les propostes del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC.

La idea és avançar en la rehabilitació de tot l’edifici de l’antic hospital, que encara té 3.000 metres quadrats sobre els quals intervenir-hi.

Les obres tenen un pressupost d’1.300.000 euros i, per ajudar a finançar la despesa, l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció de 620.000 euros dels fons NextGenerationEU. Properament es començaran a redactar les bases per a l’adjudicació d’aquests allotjaments.

D’altra banda, en aquests moments hi ha oberta la convocatòria per accedir a 9 habitatges de lloguer assequible a la Casa Feliu, a la rambla de Sant Francesc. Aquesta acció està estretament relacionada una altra acció del Pla Local d’Habitatge: la constitució i posada en marxa del Patrimoni municipal de sòl i habitatge.

Finalment, la promoció de 36 nous habitatges de protecció oficial de lloguer al carrer Glòria Lasso, en un solar cedit per l’Ajuntament i en col·laboració amb l’INCASOL, està ara en procés de licitació. Les bases per accedir a aquests habitatges preveuran una reserva del 25% per a joves menors de 36 anys. En principi l’inici de les obres està previst per al maig de 2023 amb un termini de 22 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: