Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní tanca la campanya de control, seguiment i neutralització de nius de vespa velutina

Sant Sadurní tanca la campanya de control, seguiment i neutralització de nius de vespa velutina

Durant l’any 2022 s’han detectat onze nius secundaris i s’ha intervingut per eliminar-los.

Des que al setembre de 2019 es va detectar el primer niu de vespes asiàtiques al terme municipal, aquesta espècie invasora no ha parat de créixer exponencialment a Sant Sadurní igual que a la resta de Catalunya.

Els nius poden ser embrionaris, primaris i secundaris: els primaris són els que es creen en zones arrecerades, petits i de forma arrodonida amb entrada per la part inferior; els secundaris són grans i de forma ovalada, amb entrada a la zona lateral i solen trobar-se a grans alçades.

Durant l’hivern les vespes asiàtiques tenen les reines en hivernació, per això no cal avisar al servei de salut si es veu algun niu, perquè estan buits i inactius. De cara al mes de març les reines surten a crear nius embrionaris i primaris fins al mes de maig, per la qual cosa en aquesta època es poden detectar en voladissos de finestres, cels oberts, forats i coberts entre d’altres espais i cal avisar al servei de Salut pública de l’Ajuntament, sempre que estiguin en el terme municipal. Els avisos es poden fer al correu o amb un missatge al 618 98 52 34.

L’Ajuntament, conjuntament amb l’ADF Sant Sadurní, té previst començar el mes vinent un programa anual de trampeig per evitar l’expansió d’aquesta espècie que tants problemes dona a la biodiversitat i que pot ser perjudicial per les doloroses picades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: