Dimecres, 12 de febrer de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la segona fase de l’estudi sobre l’oferta d’enoturisme de Catalunya

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha presentat la segona fase de l’estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya, Wine Travel Observer (WTO).

L’informe, actualitzat a 2025, suma l’oferta de cellers, restaurants, establiments, agències de viatge i empreses de serveis especialitzades en enoturisme, completant una oferta enoturística inèdita fins ara. Wine Travel Observer és un estudi ideat per l’Escola d’Enoturisme en el marc del programa Projecta’t, subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

WTO ha identificat 1.090 negocis d’enoturisme, que ofereixen activitats relacionades amb el turisme i els vins. Entre elles hi ha 435 cellers visitables, 470 restaurants, 102 establiments turístics, 60 agències de viatges, i 23 empreses de serveis.

Acte de presentació

El director de l’Escola d’Enoturisme, Gerard Domingo, ha presentat les dades amb l’investigador, David Jobé; i de la coordinadora d’estudis Begoña Fernández, en un acte presentat per la gerent de l’Institut Municipal de Formació de Vilafranca, Ester García. L’acte l‘han presidit Lluís Font, director del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i Gemma Romeu, tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i regidora d’Educació, Turisme i Esports de l’Ajuntament de Vilafranca de Vilafranca.

A la presentació hi ha assistit representants del Consorci per a la Formació Contínua, administracions locals, diputacions, i l’Agència Catalana de Turisme; representants de les Rutes del Vi; el vicepresident de PIMEC Turisme; membres de federacions d’hostaleria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; el president de l’associació d’agències de viatges; i un grup professionals de l’enoturisme de cellers, restaurants, establiments i serveis d’arreu de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: