Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els virus respiratoris van de baixada però les urgències continuen tensionant els hospitals

La grip i la resta de virus respiratoris van de baixada però les urgències continuen tensionant els centres hospitalaris, que adapten l’activitat al dia a dia.

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, la directora d’operacions assistencials del Consorci Sanitari Alt Penedès – Garraf, la doctora Olga Farré, explica que l’afectació de la grip i la resta de virus respiratoris com la Covid o el VRS està disminuint.

Tot i així, des de la sortida de la pandèmia, les urgències estan un 25% per sobre de l’activitat habitual en aquesta època i això tensiona els centres hospitalaris. Per això s’han habilitat més llits, mentre la resta d’activitat de l’hospital s’adapta al dia a dia.

Al desembre va coincidir una triple epidèmia de grip, Covid i bronquiolitis que, afortunadament, està remetent.

D’altra banda, Metges de Catalunya, manté la convocatòria de vaga pels dies 25 i 26 de gener en espera de la reunió amb Salut dilluns vinent. Cal tenir en compte que la Intersindical també ha convocat vaga el dimarts 24 de gener i que Infermeres de Catalunya s’ha adherit a les convocatòries.

Els sindicats reclamen solucions per fer front als problemes de sobrecàrrega assistencial i manca de personal que afecten els professionals sanitaris i impacten en la ciutadania amb problemes per accedir a l’atenció primària, saturació dels serveis d’urgències o llistes d’espera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: