Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Next Generation una oportunitat per tendir cap a la societat més verda, digital i resilient

S’estima que l’any 2022 la Generalitat de Catalunya ha gestionat uns 2.900 milions d’euros dels Next Generation.

Des de la Federació Empresarial del Gran Penedès, el seu vicepresident Xavier Montoliu, parla d’aquestes xifres i destaca l’èxit del Programa Kit Digital, que té com a objectiu finançar els costos de transformació digital de les empreses, mitjançant un conjunt d’eines digitals relacionades amb el màrqueting digital, la venda electrònica, la gestió digital de clients, la logística o els magatzems digitals.
Montoliu destaca que aquests fons continuen arribant, en principi fins l’any 2026, i per això anima les empreses a presentar els seus projectes.
Les administracions també opten als fons Next Generation amb projectes transformadors.
El Consorci de Promoció Turística del Penedès, a través del Consell Comarcal, ha rebut en aquest marc una subvenció de 2 milions d’euros per al Penedès Ciclable, que permetrà connectar la Vegueria Penedès amb bicicleta, des de l’Anoia fins el Garraf.
Ho explica el president del Consorci Ramon Riera.
El Consell Comarcal també ha presentat un altre projecte que vol fomentar l’envelliment actiu de les persones grans però encara no saben si podran obtenir el finançament dels fons europeus, tot i que hi confien.
En l’àmbit local, l’Ajuntament de Vilafranca ha quedat preseleccionat amb un projecte d’habitatge de protecció oficial. La idea seria construir 55 pisos en quatre solars municipals ubicats al carrer Melió, dos d’ells, al carrer Ferran i al carrer Nord amb Mas i Jornet.
Lourdes Sánchez és la regidora d’Habitatge i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca.
Sànchez recorda que aquest 1 de gener s’ha obert una nova convocatòria vinculada als Next Generation per a la rehabilitació energètica d’habitatges i edificis.
La regidora opina que els fons estan resultant l’empenta que necessiten empreses i particulars per fer rehabilitacions que permetin l’estalvi energètic. Precisament, l’objectiu dels Next Generation és afrontar els reptes actuals i promoure una societat més verda, més digital i més resilient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: