Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès vol continuar sent referent enoturístic i potenciant el posicionament internacional

El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat aquest dijous al matí el seu Pla d’Acció per aquest 2023 davant d’empreses i agents turístics del territori.

El president del Consorci, Ramon Riera, ha remarcat que aquest any ha de ser important per mantenir una tendència positiva per el turisme tant interior com internacional, que s’ha anat consolidant malgrat les dificultats de l’any 2022. La guerra a Ucraïna, la crisi climàtica, els costos disparats de l’energia no han impedit que el nombre de visitants a Catalunya en general i al Penedès en particular hagin tornat a acostar-se a xifres d’abans de la pandèmia. Ramon Riera

En definitiva Riera parlava que l’enoturisme i les experiències turístiques en general s’han de viure presencialment i parteixen de les ganes de gaudir de l’activitat de les persones que les duen a terme.

En relació al Pla d’Acció per aquest 2023, Núria Sala directora del Consorci, remarca que s’han plantejat molts projectes i reptes tant des del propi Penedès com en col·laboració amb agents turístics d’arreu de Catalunya per sumar sinergies.

Així es vol continuar fent créixer i potenciar propostes ja consolidades com la ruta del vi; però també per exemple desenvolupar projectes en que s’està treballant com una ruta cicloturística i familiar seguit la C-15 que aniria de moment de Sant Pere de Riudebitlles fins a Olèrdola.

I tot evidentment lligat amb el enoturisme que continua sent una senya d’identitat del Penedès. Núria Sala

En aquest marc, Núria Sala parlava també que s’està acabant de definir el Pla Enoturístic de Catalunya; que el Consorci participa també en el projecte ‘Grand Tour Catalunya’ que està promocionant ja l’Agència Catalana de Turisme.

A banda, des del Consorci de Promoció Turística del Penedès volen donar suport a la digitalització i major utilització de les eines digitals de totes les empreses que en formen part per tal de continuar promocionant i difonent el Penedès com a destinació turística.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: