Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector turístic fa un balanç positiu de l’any i confia en tornar a la normalitat aquest 2023

L’enoturisme ha estat un dels sectors turístics més perjudicats per la pandèmia. Els cellers es van veure obligats a renovar-se i trobar noves maneres de cridar l’atenció dels clients.

El Penedès ha aconseguit consolidar el seu posicionament i fer una diversificació de les activitats que ofereix. El gerent de Caves Nadal, Xavi Nadal, parla de l’evolució que ha patit l’enoturisme al Penedès i la manera com s’ha transformat per poder seguir funcionant en l’actualitat.

El balanç que fan els cellers en relació a l’enoturisme és també positiu. El responsable de recepció de Mas Tinell, Josep Dorado, parla de l’augment d’ocupació en relació als últims 5-6 anys. Les perspectives pel 2023 tampoc són pas dolentes, els cellers tenen confiança amb aquest any nou i creuen que, a poc a poc, l’enoturisme seguirà pel camí de la recuperació.

L’enoturisme no ha estat l’únic sector en reprendre moviment, les agències de viatges també van patir les conseqüències de la pandèmia i després de molt temps aturades sense activitat comencen a recuperar-se i veure la llum al final del túnel. El primer trimestre d’aquest any va ser un moment de transició, la pandèmia encara no havia desaparegut del tot i no va ser fins els mesos de març i abril que els números van començar a sortir. Ara a les portes del 2023 el turisme comença a recuperar-se i les agències de viatges es troben ja en procés de recuperar la seva activitat habitual.

El propietari de Som Viatges, Quim Pallerola, creu que el sector s’està recuperant i ha tornat gairebé a la normalitat després de l’aturada per la Covid-19. Per la seva part el Director de Vitges Índic, Jordi Mañé, també considera que les agències estan en procés de recuperar l’activitat habitual. El balanç d’aquest 2022 és molt positiu, la demanda de viatges a les agències no ha deixat de créixer i s’ha concentrat sobretot en la campanya d’estiu, els ponts i Nadal. Jordi Mañé.

El perfil de persones que més viatgen actualment són famílies i gent jove d’entre 25 i 40 anys i comencen a preparar les sortides amb uns 3 o 4 mesos d’antelació. Pel que fa als destins amb més èxit són les capitals europees, i a les zones on fa més calor com les Canàries o el Carib. De cara al 2023 les perspectives de les agències segueixen sent bones. El 2023 doncs és un any en el que el sector turístic posa totes les seves esperances, sembla que serà un any de recuperació i per fi, de total normalitat després de la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: