Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç espera una bona temporada de Nadal malgrat les incerteses

L’encesa de la il·luminació nadalenca i la inauguració de la pista de gel obren una campanya de Nadal que el comerç de Vilafranca espera amb optimisme.

El programa d’actes de Nadal a Vilafranca abasta des del divendres, quan es va encendre la il·luminació nadalenca als carrers fins al 5 de gener, quan la Cavalcada de Reis posarà punt i final a les festes. És un programa per dinamitzar Vilafranca tant socialment com econòmica en aquestes dates tan importants pel comerç.
Un comerç que espera amb optimisme la campanya, després de dos anys de pandèmia i malgrat la situació de crisi generada per l’increment de costos i la guerra d’Ucraïna.
El divendres a la plaça de la Vila es va fer l’encesa simbòlica de la il·luminació nadalenca dels carrers comercials del Centre i de l’avet de la plaça de la Vila. I aquest dissabte s’inaugurava la pista de gel, en un acte que comptava amb la participació, entre d’altres, del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch i del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz.
La presidenta de l’associació de comerciants Centrevila, Marta Vivas, destaca que la pista és un atractiu important per acompanyar les vendes.
Per la seva banda Xavier Lluch assenyalava la importància de donar suport al comerç de proximitat.
I Aureli Ruiz incidia que la pista de gel aporta activitat lúdica i comercial a la vila en un període destacat pel comerç local.
La pista de gel estarà oberta fins el 2 de gener a la rambla de Sant Francesc. Els vals per accedir a la pista es poden demanar a les botigues associades a Centre Vila i permeten accedir a l’espai, però no inclouen el lloguer de patins.
El comerç local ja va iniciar les vendes del darrer trimestre amb la campanya del Black Friday, una campanya que segons la gerent del centrevila, Yolanda Lezacno, va anar molt bé i dóna optimisme a la campanya de Nadal.
D’altra banda el divendres a la tarda també obria portes la Fira de Santa Llúcia, a la rambla de Nostra Senyora, on es poden trobar un bon nombre de parades de venda d’objectes nadalencs de tot tipus, com ornamentació floral i de Nadal, tions, figures pel pessebre, arbres de Nadal, així com parades d’artesania.
La fira estarà oberta fins al 18 de desembre, cada dia de 10 del matí a dos quarts de nou del vespre.
Els paradistes de la fira també tenen la percepció que aquest pot ser un bon any per les vendes.
Reconeixen, però, que venen de dos anys molt dolents, marcats per la pandèmia.
Així comença l’activitat comercial de la temporada de Nadal que comptarà també amb altres activitats com mercats i fires que tindran lloc aquestes festes a Vilafranca. Per exemple el Mercat d’Artesania, brocanters i pintura de diumenge vinent al matí o un Mercat especial Fira de Nadal els dies 22 i 23 a la rambla de Sant Francesc i el 24 de desembre, a la rambla de Nostra Senyora, i el Mercat de Reis els dies 4 i 5 de gener, a la rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: