Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya de Nadal a Vilafranca

La campanya de Nadal comença a Vilafranca amb l’encesa de la il·luminació, la inauguració de la pista de gel i un cap de setmana de comerços oberts.

Dinamitzar la vila i el seu comerç és un dels objectius principals de la campanya de Nadal a Vilafranca, que arrencava divendres amb l’encesa de llums, un acte cada cop més multitudinari, i continuava amb la inauguració de la pista de gel de Vilafranca activa i un cap de setmana d’obertura dels comerços.

Malgrat les circumstàncies, la campanya de Nadal a Vilafranca comença amb optimisme. La nova entitat Vilafranca Activa, que es va presentar a finals d’octubre agafant el testimoni de les associacions de comerciants Centre Vila i de La Girada, afronta les properes setmanes amb ganes de recuperar capitalitat comercial. Xavier Lecegui és un dels representants de Vilafranca Activa.

L’entitat aposta per la pista de gel com a principal revulsiu perquè, per l’experiència dels anteriors anys, consideren que dinamitza les compres i atreu nous visitants.

En l’actual context de sequera, la instal·lació de la pista de gel no ha estat exempta de polèmica. Per això, l’associació de comerciants i l’Ajuntament de Vilafranca han intentat minimitzar l’impacte ambiental. Lourdes Sánchez és la regidora de Comerç.

Durant la inauguració de la pista, aquest dissabte al matí, també es va destacar la recerca d’un equilibri entre la sostenibilitat i la promoció del comerç. Xavier Lluch és el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

També amb l’objectiu de promoure el comerç a Vilafranca, aquest dissabte s’estrenava la Nadalteca, una proposta de la regidoria d’Esports per facilitar un espai de conciliació familiar amb la col·laboració d’entitats esportives de la vila. Gemma Romeu és la regidora d’Esports.

La Nadalteca s’estrenava el dissabte a la tarda a la plaça de la Vila. El dia anterior, al voltant de les set de la tarda, aquest mateix espai estava ple de gom a gom per l’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca, que cada cop compta amb més afluència públic.

Enguany s’han instal·lat 300 decoracions lluminoses repartides pels carrers de la Vila, fabricades amb alumini reciclat, pintura biodegradable i làmpades 100% del tipus LED. I s’ha ampliat la il·luminació a més carrers i places. Francisco Romero, alcalde de Vilafranca.

Per difondre els actes de Nadal, s’ha editat un programa d’actes desplegable amb el lema ‘El teu Nadal és a Vilafranca’ que recull una seixantena d’activitats. Tots els actes es poden consultar al web www.vilafranca.cat/nadal.

D’altra banda, demà a les 17h, obrirà portes la Fira de Santa Llúcia, aquí, a la rambla de Nostra Senyora, on es podran trobar un bon nombre de parades de venda d’objectes nadalencs de tot tipus així com parades d’artesania diversa. La fira estarà oberta fins al 23 de desembre i comptarà amb una àmplia programació per amenitzar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: