Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca Activa estudia utilitzar aigua no potable per a la pista de gel de la Rambla

Vilafranca Activa estudia utilitzar aigua no potable per a la pista de gel de la Rambla

Dimecres al migdia els representants de l’Associació de comerciants i professionals Vilafranca Activa presentaven els actes que tenen previstos de cara a la campanya de Nadal

Auest dimecres al migdia els representants de l’Associació de comerciants i professionals Vilafranca Activa presentaven els actes que tenen previstos de cara a la campanya de Nadal.

Una de les grans incògnites era saber si es tornaria instal·lar la pista de gel a la Rambla de Sant Francesc, i més encara després que ahir la Generalitat anunciés noves restriccions a causa de la sequera.

Des de Vilafranca Activa han explicat que la pista de gel està pràcticament assegurada i, de fet, la volien anunciar en aqueta roda de premsa perquè ja ho tenen tot preparat, però amb les noves restriccions estan treballant per tal de poder usar aigua no potable per a fer la pista. A més, des de Vilafranca Activa asseguren que la pista és “sostenible“, ja que “consumeix cada hora el mateix que dos cotxes elèctrics”.

En el mateix sentit, Fèlix Hill remarcava que cal tenir clar el concepte que la pista no gasta aigua, sinó que n’utilitza. En total serien uns 29 metres cúbics d’aigua que es fan servir; però que en acabar es retorna a la xarxa d’aigua un 30% més d’aquest volum. El motiu són les humitats que genera la pista, i que s’acaben glaçant i fent créixer el volum d’aigua de la pista. La intenció de Vilafranca Activa és anunciar la decisió final la setmana que ve juntament amb la campanya de Nadal que presentarà l’Ajuntament.

La voluntat de Vilafranca Activa és que la pista pugui obrir com estava previst el 2 de desembre i per tant que durant la campanya de Nadal, fins el 2 de gener, sigui novament un atractiu per acostar-se a la capital de l’Alt Penedès durant aquestes festes.

En relació a la resta d’activitats, els representants de l’entitat explicaven que encara estan acabant de concretar algunes qüestions, però que com ja s’ha fet en aquests darrers anys es repartirà entre els associats una ponsètia amb una torreta de fusta reciclada que s’ha adquirit a través del conveni de col.laboració amb Entrem Grup Cooperatiu.

Standup2: Finalment destacar que pel que fa a la campanya del Black Friday, Vilafranca Activa en col·laboració amb l’Espiga incentivarà les primeres compres que es realitzin aquest divendres a les botigues associades amb un regal que consistirà en un imant per la nevera en forma de tió de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: