Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CAAD Penedès travessa una complicada situació pel gran volum d’animals

La recollida de gossos i gats ha augmentat un 16% respecte l’any anterior. En canvi, han baixat les adopcions de gossos en un 2%.

La recollida de gossos i gats, fins al 30 de novembre passat, ha estat d’un 16% més que la del mateix període de l’any passat. Durant el 2022 s’han recollit més cadells de gos i gat així com gossos joves. La qual cosa suposa un greu problema ja que el centre es troba, a hores d’ara, saturat. Ho explica la vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, Abigail Garrido.

Des del CAAD estan convençuts que arrel de la pandèmia han augmentat els abandonaments. La voluntària Susana Bravo assegura que amb la llei que regeix actualment és molt fàcil abandonar.
La protectora, tal com expliquen les seves voluntàries, s’està convertint en una residència d’animals en la que moren molts d’ells per la falta d’espai, les baralles o la tristesa d’estar tancats. És urgent que incrementin les adopcions de gossos, sobretot. La Liliana Matas insisteix en la importància també d’informar-se bé abans d’adoptar un gos.

El que també és urgent al CAAD és comptar amb més voluntariat per a tenir cura dels animals, així com per a treure a passejar els gossos internats.
Durant aquestes festes de Nadal la Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport d’ENTREM activa una campanya de tinença responsable i de promoció de l’adopció d’animals de companyia.
Així fins al 8 de gener, s’estaran visitant diferents fires i mercats de l’Alt Penedès i el Garraf mitjançant un punt informatiu de tinença responsable, en què a més d’explicar la tasca del CAAD Penedès i fer promoció de l’adopció de gossos i gats que acull, es faciliten materials informatius que recorden les obligacions de tenir una animal de companyia.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: