Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca disposarà de 33 càmeres de videovigilància repartides entre tots els barris

Les càmeres seran operatives a partir de la propera primavera, i es repartiran per 13 punts considerats conflictius de tots els barris de Vilafranca.

Pere Regull, acompanyat del regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort i l’inspector en cap de la Policia Local Albert Romero, ha explicat que s’aplicarà aquesta mesura per mirar de donar resposta a la creixent sensació d’inseguretat que es viu a Vilafranca en els darrers mesos. Tant Regull com Montfort però, han volgut remarcar que es tracta d’una situació que es dona arreu de Catalunya, i que preocupa tant la ciutadania com els govern locals.

Per lluitar contra la sensació d’inseguretat una mesura és ampliar la plantilla de la Policia Local, que es preveu a finals de 2023 pugui ser ja dels 69 efectius que marca la normativa. L’altra mesura és ampliar el nombre de càmeres de videovigilància, que actualment és de 3, fins a les 33 que es preveu puguin estar operatives de cara a la primavera. S’instal·laran en 13 punts diferents de la vila que es consideren més conflictius.

Les actuals càmeres es van instal·lar fa més de 2 anys a la Rambla Sant Francesc, la plaça de la Vila i la plaça Jaume I, i que des de l’Ajuntament consideren que han demostrat la seva vàlua com a eina dissuasòria davant fets incívics i delictius.

De la seva banda, l’alcalde Pere Regull refermava que les càmeres son un suport a la vigilància, però que per resoldre un problema que considera preocupant i generalitzat arreu de Catalunya calen solucions més dràstiques que han d’aplicar administracions superiors. Demanava lleis més dures contra la delinqüència i també jutges que apliquin aquesta normativa de manera decidida.

La darrera pota seria més policia, però tant Regull com Montfort insistien en que cal que les accions policials es vegin recolzades després per les decisions judicials.

Les càmeres es distribuiran en 13 punts que es consideren conflictius de la vila. Algunes seran fixes, però altres es podran girar i enfocar per vigilar punts on es detecti que hi ha alguna acció delictiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: