Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada posa sobre la taula tendències tecnològiques d’empreses del sector agroalimentari

La jornada ‘Tecnologies disruptives al sector agroalimentari’ explora les experiències d’empreses de la comarca, molt vinculades a la sostenibilitat i l’eficiència.

Aquest dilluns ha tingut lloc al Castell de Penyafort la jornada ‘Tecnologies disruptives al sector agroalimentari’, organitzada per la Federació Empresarial del Gran Penedès per encàrrec del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

La jornada s’emmarcava dins del programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’ de la Diputació de Barcelona que, a l’Alt Penedès, està liderant el Consell Comarcal amb la idea d’impulsar la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

En aquest context, la sessió ha servit per posar sobre la taula les experiències de diferents empreses del Penedès relacionades directament o indirectament amb el sector agroalimentari. En molts casos, la recerca de l’eficiència i la sostenibilitat estan darrera de la implantació de tecnologia, com explica la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació Cristina de la Cruz.

Arran de la diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes en la qual s’estan identificant el reptes de transformació digital de la cadena de valor alimentària de l’Alt Penedès, també s’estan determinant els perfils professionals per dissenyar plans de formació amb aquestes noves competències digitals.

En aquest sentit, la consellera delegada d’Ako i presidenta de la FEGP Neus Lloveras destaca la importància de casar formació i mercat laboral.

La sessió va comptar amb les intervencions de representants d’empreses i institucions que han aplicat la tecnologia en la millora d’aquesta cadena de valor en diferents àmbits del sector agroalimentari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: