Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Preocupació entre els llibreters perquè no els arriben les comandes

L’espera afecta sobretot als llibres anomenats de fons, que són els que els clients demanen perquè la llibreria no els té al seu estoc

Des de finals d’estiu que les llibreries reben menys llibres, cosa que preocupa als llibreters ja que el Nadal és cada cop més a prop. L’origen del problema és la creació d’una nova empresa de distribució, Entredos Logístics, que s’ha creat per la fusió de les dues grans distribuïdores de llibres catalanes que funcionen des de fa anys: Àgora i les Punxes.

La posada en marxa de la seu logística d’Entredos, precisament en una nau a la Granada, es va fer a finals d’agost, el sistema es va col.lapsar i encara no s’ha recuperat. Des de la llibreria la Cultural Jordi Romeu explica que la nova empresa els va assegurar que a finals d’agost tot funcionaria perfectament però ara, gairebé tres mesos després, encara no és així. Romeu apunta que el més curiós del cas és que l’editorial ha vingut a l’Alt Penedès, però sembla que els tinguin més lluny que mai.

El problema no és que no hi hagi llibres enlloc, sinó que no arriben les comandes. Aquesta espera afecta sobretot als llibres anomenats de fons, que són els que els clients demanen perquè la llibreria no els té al seu estoc. Les novetats, de moment, els van arribant. Ens ho explica Sílvia Mir des de la llibreria l’Odissea.

Tot i que des de les llibreries diuen que la situació es va normalitzant molt a poc a poc, reconeixen que el servei encara és molt deficient i els preocupa que falten pocs dies per la campanya de Nadal, a la qual hi ha molts dubtes d’arribar amb plena normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: