Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acte institucional del 25N a Vilafranca posa l’accent en visibilitzar les violències sexuals

Aquest dimecres l’auditori del Vinseum ha acollit l’acte central de les activitats relacionades amb el 25N- Dia Internacional contra la violència masclista.

La regidora Montse Arroyo obria l’acte tot recordant que cal reivindicar les polítiques d’igualtat, i en especial perquè fa la sensació que en determinats aspectes de violència de gènere sembla com si es visqui una regressió.
L’acte institucional commemoratiu va comptar amb la lectura del manifest a càrrec de l’escriptora i poeta Anna Gual, en el que es posava èmfasi en les violències sexuals, les més prevalents, invisibilitzades i naturalitzades. Situant-se com a component central del patriarcat.
Tot seguit es va oferir la conferència institucional ‘Les violències sexuals i la necessitat de visibilitzar l’invisible’, a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en processos de violència masclista i en perspectiva de gènere. La conferència es va oferir en format de conversa amb l’advocada experta en violència masclista i assessora del SIAD de Vilafranca Patrícia Mestre.
Mestre ens explicava que el sistema judicial, sovint, fa passar un calvari a les dones víctimes d’agressions sexuals. La primera vista és molt ràpida, en poques hores es determina si hi ha d’haver o no ordre d’allunyament, però a partir d’aquí esperar el judici es pot fer etern.
En el transcurs de la conversa-conferència Alba Alfageme va explicar que una enquesta assenyala que 1 de cada 3 noies universitàries expliquen que la seva primera experiència sexual ha estat forçada, no forçosament amb violència però sí sense tenir-ne el desig. Per això la psicòloga destaca que cal posar el consentiment i el desig al centre de les relacions.

25N

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: