Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La sala dPAS acull un treball de l’estudiant Noa Reviejo sobre fotografies de Mauthausen

La sala dPAS acull un treball de l’estudiant Noa Reviejo sobre fotografies de Mauthausen

Amb el subtítol ‘Estudi de les fotografies recuperades pels presoners espanyols al camp de concentració de Mauthausen’ es presenta un Treball de Recerca de Batxillerat a la Sala dPAS de l’Escorxador.

Aquest projecte neix inicialment per la curiositat de Noa Reviejo de voler saber-ne més sobre un tret poc conegut de la història contemporània. El projecte acaba adquirint un propòsit diferent de l’interès personal, i el que finalment es busca és la divulgació i la preservació de la memòria històrica. També, es vol retre homenatge a les víctimes del règim nazi i, en especial, reconèixer el sacrifici de tots aquells que van aconseguir extreure les fotografies del camp, tot i jugar-s’hi la vida.

L’exposició és una petita mostra de fotografies que van ser sostretes del camp de concentració de Mauthausen, de manera clandestina, per espanyols excombatents republicans en la Guerra Civil fets presoners al camp.

Fonamentalment, les imatges mostren la realitat dels camps de concentració del règim nazi durant la Segona Guerra Mundial. D’aquesta manera, són testimonis únics i totalment objectius sobre aquella barbàrie.

L’horari de visita de la Sala dPAS és de dilluns a dimecres de 5 de la tarda a 8 del vespre i els dissabtes de 10 del matí a 1 de la tarda.

‘Una imatge no val més que 100.000 vides’ es podrà visitar fins al 13 de gener de 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: