Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nau esdevé un revulsiu de creació per a la gent jove

La joventut penedesenca posa en valor que és un espai que realment faltava a Vilafranca.

L’espai jove la Nau, situat a l’antic mercat de la Pelegrina, va obrir abans de la pandèmia de la Covid, l’any 2019, adaptat a les demandes i interessos juvenils, i tres anys més tard és ja un referent entre els joves creadors i artistes Penedesencs.

De fet cada dia de la setmana hi ha activitat i la majoria és artística. És un dels equipaments més utilitzats en el darrer any, tot i la pandèmia, i una eina de promoció de joves grups que poden assajar als bucs d’assaig que es van inaugurar l’estiu de l’any passat i també per mostrar la seva feina.

Així doncs, s’ha demostrat la necessitat que tenia Vilafranca de tenir un espai que els joves es fessin seu, després de l’espai juvenil l’etcètera, que es va tancar fa uns vint anys. Ho explica Miquel Medialdea, regidor de joventut.

Un dels programes pioners, entre d’altres, és ‘La Nau, espai de creació’, un programa especialitzat en la creació juvenil. Moviment sísmic és una companyia de dansa amb ressò al Penedès que han actuat al Dansòmetre. Per a la preparació del seu espectacle, la Nau ha estat la segona casa de la Laura, l’Anna i el Nil, ja que és on van realitzar una residència artística. El Nil Coral, de la companyia, apunta que és un espai de creacio artistica vital per als joves.

El grup de versions en acústic vilafranquí Koren es van formar arran assajar als bucs d’assaig de l’equipament municipal. La Laia és una de les seves cantants i explica que La nau els ha ajudat a mostrar el seu treball, a més de poder conèixer altres joves artistes.

A més de residències artístiques i dels bucs d’assaig, La Nau també és una eina de difusió de coneixements. De fet, perquè els propis músics aprenguin aspectes tècnics per a arribar a enrregistrar ells mateixos una cançó, dissabte passat va engegar el primer cicle de formació tècnica de l’àmbit musical per a joves artistes i creadors. El Josep s’encarrega de la produccó tècnica de l’equipament jove.

Un altre artista penedesenc és el productor i DJ Marc Sánchez, més conegut com a Jade. Ell apunta que a part dels assajos i cursos que poden realitzar, una de les iniciatives que va sorgir entre els joves creadors és la fira de l’Invisible.

Així doncs, tot i que la seu física de l’espai jove La Nau sigui al mateix edifici de l’antic mercat de la Pelegrina, hi ha molts altres projectes que tenen seu fora aquest espai.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: