Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Festival ret homenatge a l’expert en viticultura Agustí Villarroya

Aquest divendres l’auditori del Vinseum es va omplir en un dels actes més emotius de l’onzena edició del festival.

El Most retia homenatge a una de les figures més importants de la viticultura del nostre país. L’Agustí Villarroya, tècnic agrònom i responsable d’assessorament vitícola del Departament d’Agricultura. Villarroya va ser també l’encarregat de la xarxa experimental d’assaigs vitícoles. Tot un referent des de fa més de quatre dècades en vinya a Catalunya. Just abans de l’homenatge ens explicava la seva llarga trajectòria.

Villarroya considera excessiu el reconeixment, però el rep amb satisfacció i honor, també per la rellevància del festival.

La vetllada estava conduida per la periodista Laia Paretas i oferia una projecció doble especialment dedicada a les dones, que tant sovint s’han deixat de banda a l’hora de narrar el món de la vinya i del vi.
Abans, però, el director del Vinseum i del festival, Xavier Fornos, va lliurar el premi a l’Agustí Villarroya que, emocionat, va dedicar-lo a molta gent que ha conegut en el trancurs de la seva carrera i en especial als viticultors, amb els quals ha aprés molt de la vinya

Tot seguit era el torn a les projeccions dins de la secció Collita dedicada al món del vi i de la vinya. Enguany competiran a la secció 39 obres procedents de nou països diferents, amb un 31% de títols catalans i un 44% d’internacionals. Una collita que enguany ha crescut amb metratge total amb un 35% d’increment en minuts respecte el 2021.
Aquest divendres es projectaven ‘Y a la viña también’, documental on diferents generacions de dones de Navarra reflexionen sobre com ha estat la seva vida al sector vitivinícola. I també ‘As rebeldes do viño’, en què una sommelier lluitadora va tastant i enllaçant, amb la seva pròpia, les històries de quatre dones revolucionàries del món del vi que parlen de treball, de superació i de l’amor per la terra que conreen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: