Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most arrenca amb plena normalitat reivindicant la cultura del vi i el cinema de qualitat

L’actriu Julieta Serrano va ser la protagonista de la gala d’inauguració en rebre el premi honorífic Most 2022.

El Most Festival ha tornat al Penedès ja amb total normalitat després de suspendre l’edició 2020 i fer una versió adaptada a les restriccions sanitàries al juny del 2021. Ho va fer amb una gala d’inauguració plena de retrobaments i emoció i atorgant el premi honorífic a una autèntica llegenda del cinema espanyol, l’actriu Julieta Serrano.

L’emoció, les ganes de retrobament i de recuperar l’essència del Most de reivindicar la cultura del vi i el cinema de qualitat van marcar la inauguració del festival. La gala, que tenia lloc aquest dijous al vespre al Kubrick Cinema, estava presentada per l’actriu Tània Sarrias i va comptar amb un dels moments més esperats del festival: el lliurament del Premi Honorífic a Julieta Serrano de la mà de l’actriu i directora Carme Elias.

Poc abans de rebre el premi, Serrano parlava amb Ràdio Vilafranca i Penedès TV sobre la seva professió.

El lliurament del premi honorífic es complementava amb la primera projecció del Most, el documental sobre la trajectòria de la homenatjada ‘El viaje de Julieta’, de Pancho García Matienzo.

El Most Festival donava així el tret de sortida a la seva onzena edició, que s’allargarà fins al 13 de novembre al Penedès. Seran dies de molta activitat, amb cinema, trobades, tastos i reflexió al voltant del món del vi.

Vinseum i Cineclub Vilafranca són les entitats organitzadores del Most. En nom del Vinseum, el seu director Xavier Fornos, destaca el caràcter únic del festival.

Per la seva part, el president de Cineclub Vilafranca Jaume Felipe posa l’accent sobre l’oportunitat d’omplir les sales de cinema.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, recorda l’aposta de l’ajuntament per iniciatives com el Most, que permeten refermar la personalitat vitivinícola de Vilafranca i el Penedès.

El festival té Geòrgia com a país convidat i els seus vins, la seva gastronomia i producció audiovisual tindran un espai destacat dins del programa. De fet, la inauguració va comptar amb la presència del Cònsol General de Geòrgia a Barcelona i un cor catalano-georgià va actuar per anunciar aquesta presència destacada de Geòrgia al festival.

El Most Festival compta amb un extensíssim programa d’activitats, tant dins com fora de les sales. Les seccions troncals del festival són: Collita, amb una quarantena de treballs audiovisuals sobre el món de la vinya i el vi; Brot, amb els millors curtmetratges de l’estat; i Gran Reserva, amb preestrenes destacades a nivell internacional.

Tot el programa del Most, així com la compra d’entrades, es pot consultar al web Mostfestival.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: