Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller de Territori destaca l’aposta per la seguretat que es fa amb les obres de la C-15

Juli Fernàndez ha explicat que volen fer una aposta decidida per millorar la mobilitat i fer-la més segura amb la intenció d’actuant en el 10% de les carreteres reduir un 30% l’accidentalitat

Aquest divendres al matí el Conseller de Territori de la Generalitat ha visitat les obres que s’estant fent per tal de millorar la funcionalitat i la seguretat viària de l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Igualada.

Acompanyat d’alcaldes de la comarca, el president del Consell Comarcal i el delegat territorial de la Generalitat a la Vegueria Penedès, el Conseller ha explicat que està fent un recorregut per algunes de les principals obres del seu departament, i en aquest cas es tracta de la principal obra a la xarxa viària de titularitat de la Generalitat actualment en marxa, amb actuacions valorades en 79 milions d’euros.

El Conseller Fernàndez explicava que en entre Vilafranca i Igualada s’hi està fent una actuació molt important de cara millorar la mobilitat i fer-la més segura amb la implementació de trams 2+1 alternatius en els sentits de la marxa. Una actuació que ajuda a facilitar els avançaments i garanteix la separació dels carrils de pujada i baixada amb un mur separador.

En la majoria de punts les obres es troben per sobre del 40% d’execució, i el Conseller ha confirmat que la previsió continua sent que de cara a finals de 2023 tots els treballs estiguin finalitzats.

En aquest sentit l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha demanat que en la mesura del possible es vagin obrint els trams que es vagin acabant per ajudar a descongestionar la via; i sobre tot també que es millori de manera urgent la senyalització pel que te a veure amb les línies que separen els carrils actualment i que es presten a confusions.

En els 31 quilòmetres entre Vilafranca i Igualada la majoria seran amb el sistema de 2+1 amb separació física entre els dos sentits fins a Capellades. Des d’aquí fins a Igualada hi haurà dos carrils en cada un dels sentits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: