Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal presenta una adaptació del clàssic ‘Terra baixa’

El Casal fa la seva primera producció teatral en cinquanta anys amb una adaptació de ‘Terra baixa’ protagonitzada per la mirada de la Marta.

El Casal de Vilafranca i el grup de teatre amateur vilafranquí Taller d’Assaig Teatre estrenaran el dissabte 19 de novembre, a les 20.30h, una adaptació del clàssic d’Àngel Guimerà ‘Terra baixa’, amb la direcció de Valeri Laguna i amb música de Toti Soler i Lluís Giménez.

Des de la junta del Casal, Elvira Mestres destaca que aquesta adaptació serà la primera producció pròpia de l’entitat en més de 50 anys.

La darrera representació d’un grup amateur a Vilafranca de ‘Terra baixa’ va tenir lloc al 1951, a càrrec del grup de teatre del Casal i amb la participació de dos actors professionals. Però l’obra és un clàssic que continua vigent pels valors universals que transmet.

L’essència de l’obra és el poder exercit amb violència, una mostra de la societat patriarcal de l’època en què Guimerà va escriure l’obra que encara podem reconèixer en moltes situacions avui dia. Per això, l’adaptació, que ha anat a càrrec de Manel Güell, Valeri Laguna i Jordi Romagosa, ha reduït el repartiment a sis personatges i ha posat el focus sobre la mirada de la Marta, el personatge femení principal de la trama.

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web teatrecasal.com i a taquilla una hora abans de la representació. També a les oficines del Casal, de dilluns a divendres, de 17 a 20h.
Com a prèvia, aquest dijous, a les 19.30h, tindrà lloc al Teatre Casal una taula rodona sota el títol ‘Donant tombs sobre la Marta de terra baixa’, moderada per Manel Güell, i amb la participació de la professora i investigadora literària Neus Oliveras, la professora i escriptora Clara Queraltó i l’actor i director de teatre amateur Llorenç Rafecas. És un acte gratuït i obert a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: