Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tornen els casals d’estiu, que cada cop més allarguen fins els primers dies d’agost

Els casals tenen lloc tradicionalment les cinc setmanes que separen Sant Joan amb els primers dies d’agost, però cada cop son més les propostes que duren més

Amb el tancament del curs escolar i l’arribada del bon temps, tornen els casals d’estiu dels quals cada cop hi ha més varietat ja que a banda de les escoles públiques n’ofereixen també moltes entitats privades. La demanda també creix any rere any.

Des del Consell Esportiu, per exemple, enguany es gestionen 34 casals per tota la comarca, quatre més que l’any passat, donant cobertura a uns 4.000 infants. Els casals del Consell Esportiu sempre són lúdico-esportius, cosa que es valora molt bé des de les famílies.

Els casals d’estiu duren tradicionalment les cinc setmanes que separen Sant Joan amb els primers dies d’agost, però cada cop son més les propostes que s’allarguen fins a la primera quinzena d’agost ja que moltes famílies encara treballen aquells dies.

Les escoles públiques de Vilafranca també compten amb el seu casal d’estiu, que cada any tenen més inscripcions. El seu director, Ernesto Ginebra, apunta que el més complicat d’enguany és intentar fer activitats tenint en compte el problema de sequera perquè la canalla com més bé s’ho passa és fent activitats d’aigua. Tot i la que demanda va creixent de forma sostinguda, el que sí que ha notat Ginebra és com s’ha incrementat pels primers dies d’agost.

Enguany l’escola Estalella i Graells és la que gestiona administrativament dos casals més a banda del seu per facilitar que tots els centres en puguin tenir.

Els casals d’estiu de les escoles públiques s’allargaran fins el dia 9 d’agost i les inscripcions es poden fer fins el 14 de juny.

A banda d’aquestes propostes també n’hi ha d’entitats privades. És el cas, per exemple, del Casal que organitza durant el mes de juliol el Casal Creatiu i també el Campus de Bàsquet, que enguany es fa conjuntament amb el C.E Xamba. Des del Casal Creatiu, un dels seus monitors, Nil Coral, apunta com la seva proposta crida l’atenció de totes aquelles famílies que busquen potenciar el caràcter artístic.

Des de l’empresa Mesklleure, especialitzada en serveis educatius, esportius i de lleure, la seva gerent, Miriam Pujol, apunta com fins al mes de maig tenien menys inscripcions però que amb l’entrada del mes de juny, aquestes s’han disparat i fins i tot han tancat inscripcions a algun casal.

Les persones que gestionen els diferents casals d’estiu comencen a pensar en les propostes a principi d’any per poder obrir inscripcions al maig i tancar-les, de forma genèrica, a meitat del mes de juny, tot i que la majoria s’adapten si les famílies necessiten a última hora allargar una setmana més l’estada dels seus fills.

Per intentar que cap infant quedi exclòs dels casals d’estiu per motius econòmics, l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat una partida de 34.000 euros en beques, que podran beneficiar a uns 248 infants i joves, una xifra que representaria el 35% dels que s’inscriuran als casals segons previsions de participació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: