Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal de Vilafranca estrena una producció pròpia de ‘Terra Baixa’

Sota la direcció de Valeri Laguna, els actors i actrius han fet un treball coral.

El Teatre Casal va acollir dissabte l’adaptació de l’obra ‘Terra baixa’ de producció pròpia, a càrrec del Casal i Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Vilafranca.

En aquesta adaptació, que Valeri Laguna, Manel Güell i Jordi Romagosa han treballat per reduir a només sis personatges, s’ha mantingut el text original d’Àngel Guimerà però s’ha volgut donar més força a la Marta.

El repartiment l’entomaven Anna Gol com a la més petita, la Nuri; Mireia Segura com a Marta, Maria Jesús de la Rosa com a Pepa, Jordi Romagosa com a Sebastià, Adrià Machuca com a Manelic i Mario Larrubia en el paper de Josep.

Sota la direcció de Valeri Laguna, els actors i actrius han fet un treball coral, en el quan Larrubia i de la Rosa agrupaven diversos personatges en un. Seguint el seu estil, Laguna ha volgut jugar amb elements sonors i per això els ecos, les repeticions i la música han estat, en aquesta adaptació, un paper més. Així, l’obra ha comptat amb la música de Toti Soler i Lluís Giménez, i la veu en directe de la Nuri, o Anna Gol, que acompanyava i reforçava alguns moments de la peça.

Laguna ha valorat molt positivament “l’èxit aclaparador” de l’estrena, i assegura que han quedat amb molt bones sensacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: