Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acaba la vaga de la recollida d’escombraries porta a porta

Han estat quaranta dies de vaga, una de les més llargues que es recorda en el sector i la primera que ha afectat a un servei de recollida porta a porta.

Finalment aquest dijous a la nit, després d’una llarga reunió de mediació es va arribar a un pre-acord i han estat els treballadors en assemblea els que han certificat aquest migdia la fi del conflicte.

En nom dels treballadors el portaveu del sindicat Comisiones de Base, Jesús Girón, explica per què ha estat tan difícil arribar a un acord.

L’empresa PreZero s’ha negat sempre a fer declaracions. I per part de la Mancomunitat Penedès-Garraf, el vicepresident de l’Àrea de Residus, Jordi Bosch, mostra la satisfacció per haver aconseguit posar fi al conflicte.

La vaga ha afectat als cinc municipis de l’Alt Penedès que tenen contractat, mitjançant la Mancomunitat el servei de recollida porta a porta. D’aquest, el més afectat i el més gran és Sant Sadurní d’Anoia. El seu alcalde, Ton Amat, també exposava la satisfacció per tornar a la normalitat.

Després de diferents ofertes de l’empresa, el que s’ha acordat és un conveni de 4 anys, amb increments de salari del 3% el 2022, del 2% el 2023 i el 2024 i de l’1,5% el 2025. Amb la ratificació de l’acord per part de l’assemblea de treballadors, el servei es reprendrà a partir d’avui mateix. A partir de diumenge al matí es recupera la normalitat en la recollida domiciliària porta a porta i es recolliran els cubells d’acord amb el calendari establert en cada municipi per a cada fracció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: