Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prevista una reunió entre treballadors i Prezero que podria desbloquejar la vaga de la brossa

La Mancomunitat ha aprovat sancionar Prezero amb 400.000€ per l’incompliment dels serveis mínims en aquests 30 dies de vaga.

Esperant que pugui donar de sí aquesta reunió convocada per demà, les diferents parts implicades mostren el seu desig que es vagi posant punt final a aquesta llarga vaga.

De fet encara es pot veure aquests dies força brossa per els carrers de Sant Sadurní, i aquest matí s’ha començat a fer la recollida d’emergència a Olèrdola davant el risc sanitari.

A més, ahir la Mancomunitat va acordar tirar endavant la sanció de 400.000€ per l’incompliment dels serveis mínims durant aquests 30 dies de vaga. El vicepresident de l’Àrea de Residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch, explica que no és una eina per fer pressió a l’empresa de cara al final de la vaga; ja que aquesta multa per incompliment de serveis mínims ja venia recollida en el plec de condicions.

Ara esperen que la reunió convocada per demà serveixi per fer algun pas definitiu.

Posats en contacte amb l’empresa Prezero, han explicat que no volien fer declaracions ni parlar del seu posicionament. Sí ho han fet els treballadors, que apunten tenir esperances amb la reunió que hi ha convocada per aquest dimecres. Nico Rovi treballador de Prezero

Un mes de vaga, apunta, està sent un període molt llarg. Però vol recordar també els motius que els han portat a prendre aquesta decisió.

Els ajuntaments que s’han vist més afectats per aquesta situació són Sant Sadurní i Olèrdola, que han vist com la brossa s’acumulava als carrers. En el seu moment a la capital del cava ja es va fer un decret d’emergència per recollir-la, i a Olèrdola s’ha fet avui. Lucas Ramírez és l’alcalde d’Olèrdola

Tot i que reconeixen que la situació és complicada, els alcaldes esperen que la reunió d’aquest dimecres serveixi per avançar cap a la solució del conflicte. Ton Amat, alcalde de Sant Sadurní

Caldrà estar pendents de la reunió aquesta setmana, i esperar que aquestes imatges de brossa acumulada als carrers aviat siguin història.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: