Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’ha fet un acte en record del compositor Josep Soler i Sardà

També s’ha iniciat un cicle de concerts a la seva memòria.

Diumenge al migdia, davant del panteó on està enterrat, familiars, amics i deixebles del compositor van fer un acte de record. L’acte, promogut per el musicòleg Joan Cuscó, comptava amb uns parlaments del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i d’Albert Sardà que a banda de ser familiar de Soler en va ser també el seu primer alumne. Soler, que va morir el passat 9 d’octubre als 87 anys, havia rebut la medalla de la Vila de Vilafranca el 2002.
Coincidint amb la trobada de deixebles, a la tarda del diumenge es va fer el primer concert d’orgue del cicle de tardo-hivern a Santa Maria. Un quart Cicle de Concerts d’Orgue de Vilafranca, que enguany porta el nom de Josep Soler en homenatge al compositor recentment traspassat.
L’acte d’homenatge del migdia es va fer coincidir amb el mateix dia de l’inici del cicle.

Com a homenatge a Soler en tots els concerts del cicle també s’hi inclourà una petita peça per a orgue de Josep Soler.
El primer concert d’aquest diumenge comptava amb un recital de Maria Nacy, concertista de trajectòria internacional i professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Interpretava obres de Paul Hindemith, Jehan Alain, Maurice Duruflé, Johann Sebastian Bach i Josep Soler. També es projectava la seva interpretació en un gran pantalla a la nau de la basílica i l’entrada eralliure amb taquilla inversa.
El segon concert serà el dissabte 26 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda a càrrec del prestigiós Cor jove dels Amics de la Unió de Granollers, format per 40 cantors entre els 16 i 25 anys i que actua regularment dins la programació del Teatre-Auditori de Granollers i assíduament en produccions a l’Auditori de Barcelona i el Palau de la Música de Catalana. Acompanyats a l’orgue per Vicenç Prunés, organista de l’església de Sant Esteve de Granollers i acompanyant habitual de l’Escolania de Montserrat i dirigits per Guifré Canadell, interpretaran la Missa Solemnis a Santa Cecília de Charles Gounod. Les entrades anticipades es podran adquirir a un preu de 8€ al portal topticket.cat i a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae.

2022-11-08-s
BALCO

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: