Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i les incerteses les previsions econòmiques per el 2023 són optimistes a l’Alt Penedès

L’augment de les exportacions i la bona posició de sortida de l’Alt Penedès fan preveure que es mantinguin les bones sensacions econòmiques per l’any vinent.

Fa uns dies, coincidint amb la Setmana de la Internacionalització, es van fer públiques dades referents a les exportacions de les empreses catalanes, que en general han augmentat respecte el 2019. Pel que fa a l’Alt Penedès, la dada és d’un creixement del 14%, amb 1.779 empreses que exporten els seus productes fora del país. Tot i moltes d’aquestes són del sector dels vins i caves; o lligades al sector agroalimentari, la presidenta de la FEGP Neus Lloveras explica que cal afegir-hi les empreses químiques i de plàstics i les que es dediquen al packaging. Una tendència que es dona a l’Alt Penedès, però en general arreu de Catalunya.

En relació amb aquestes dades, des de la delegació de la Cambra de Comerç a l’Alt Penedès expliquen que en els últims mesos ha tornat a créixer el nombre d’empreses a la comarca tot i sense arribar a les dades de 2019, i també el de llocs de treball a la comarca.

Ramon Giró, president de l’entitat, parla de 3.248 empreses i uns 42.100 llocs de treball. Unes dades positives.

També un missatge positiu transmetia el secretari general d’Indústria i Pimes del Ministeri d’Indústria, Raul Blanco que va ser a Vilafranca dijous en un acte del PSC. Des del seu punt de vista, tot i que l’Alt Penedès és una comarca molt vinculada al sector dels vins i caves i l’agroalimentari, té també una bona diversitat econòmica i s’estan presentant bons projectes de desenvolupament.

Així mateix apunta que cal que les indústries tinguin certeses per seguir avançant, i en aquest sentit parlava del necessari suport de les administracions i el suport a les inversions.

Finalment, Ramon Giró remarca que tot i les sensacions positives cal estar pendents dels efectes que pugui tenir la recessió que es preveu per el 2023. En el fons però, es manté optimista.

Les previsions de creixement, segons la Cambra apunten que Catalunya registrarà un augment del PIB del 4,3% aquest 2022, gràcies al
dinamisme del mercat de treball, el consum de les llars i la intensa recuperació del turisme estranger.

L’agreujament de la crisi energètica a Europa suposarà una inflació més persistent de l’esperat. A Catalunya, l’augment dels preus el 2023 se situaria al voltant del 5,2%, 2,3 punts percentuals superior al previst fa tres mesos.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: