Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La represa castellera protagonitzarà la inauguració del Festival Cinema Castells

La represa castellera protagonitzarà la inauguració del Festival Cinema Castells

El documental ‘Sempre amunt! La represa castellera’, dirigit per Jordi Escofet, inaugurarà aquest dijous la segona edició del Festival Cinema Castells que es realitza a Vilafranca.

Es tracta de la primera peça audiovisual que narra en profunditat els dos anys d’aturada castellera i com ha estat el retorn a l’activitat. Tot just acabat de muntar, es tracta d’un documental de 52 minuts de durada, produït per Punt TV que arrenca el març del 2020, quan la irrupció de la Covid va confinar el planeta sencer, i acaba per Sant Fèlix del 2022, quan la progressiva recuperació dels castells ha aportat un nivell difícilment imaginable abans de començar la temporada. Mostra els contrastos entre els dies més durs de la pandèmia, amb la progressiva recuperació de l’activitat. I, per altra banda, també reflecteix l’esperit de superació i de reivindicació de la seva essència que han mostrat els castells per tornar al seu lloc i que queda, especialment, il·lustrat en l’enginy i reafirmació mostrada pels Castellers de Vilafranca.
A més dels Verds, en el documental hi apareixen altres colles, que també mostren el seu progressiu procés de reactivació. És el cas de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i els Moxiganguers d’Igualada. ‘Sempre amunt! La represa castellera’ serà el film inaugural de la segona edició del Festival Cinema Castells. Es projectarà dijous a les set de la tarda al Cinema Kubrick de Vilafranca, amb entrada lliure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: